AS Group kupuje dio imovine Agrokomerca

Bez autora
Mar 26 2017

AC Food članica AS GROUP kupuje dio imovine firme Agrokomerc d.d. Velika Kladuša u okviru javnog nadmetanja nepokretnosti, a koje je obavljeno 28. februara ove godine u Općinskom sudu Velika Kladuša. Rok za uplatu iznosa koji je Sud ocijenio kao najveći ponuđeni od 3,053 miliona KM je 30 dana, i ističe 28. marta. Riječ je o pogonima za proizvodnju stočne hrane, preradu voća i povrća, kao i skladištima. AC Food bila je jedan od dva ponuđača koji su se pojavili na javnom nadmetanju, a imovina je kupljena temeljem javnog poziva za javno nadmetanje Općinskog suda Velika Kladuša br. 23 0 Ip 02418814 Ip. Po procjeni sudskog vještaka imovina je procijenjena na 6.105.818,00 KM. Kompanija AC Food nova je članica Grupacije, koja će poslovati u okviru prehrambene divizije AS GROUP.

AS Group kupuje dio imovine AgrokomercaAC Food članica AS GROUP kupuje dio imovine firme Agrokomerc d.d. Velika Kladuša u okviru javnog nadmetanja nepokretnosti, a koje je obavljeno 28. februara ove godine u Općinskom sudu Velika Kladuša.

Rok za uplatu iznosa koji je Sud ocijenio kao najveći ponuđeni od 3,053 miliona KM je 30 dana, i ističe 28. marta.

Riječ je o pogonima za proizvodnju stočne hrane, preradu voća i povrća, kao i skladištima.

AC Food bila je jedan od dva ponuđača koji su se pojavili na javnom nadmetanju, a imovina je kupljena temeljem javnog poziva za javno nadmetanje Općinskog suda Velika Kladuša br.  23 0 Ip 02418814 Ip. Po procjeni sudskog vještaka imovina je procijenjena na 6.105.818,00 KM.

Kompanija AC Food nova je članica Grupacije, koja će poslovati u okviru prehrambene divizije AS GROUP.

AS GROUP zapošljava 4.000 radnika, u okviru ovog poslovnog sistema posluju neki od najvećih proizvođača hrane kao što su Klas, Vispak, Sprind, AS, Kent, Oaza, MiP Ljubače, itd. Osim prehrambene divizije, Grupacija posluje i u tekstilnoj, te u trgovačkoj diviziji. Ukupni promet AS GROUP u 2016. bio je oko 300 miliona KM.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik