Uručena tradicionalna priznanja Sarajevske berze

Bez autora
Mar 26 2017

U prostorijama Sarajevske berze (SASE), danas je održana tradicionalna dodjela priznanja najuspješnijim članovima Berze u 2016. u četiri kategorije: ukupni ostvareni promet, ostvareni promet u trgovanju dionicama, ostvareni promet u trgovanju obveznicama i ostvareni broj transakcija.Tako je u kategoriji za ukupan ostvareni promet u prošloj godini Zlatnu plaketu osvojilo društvo See Investment Solutions d.o.o Sarajevo, Srebrena plaketa je pripala Raiffeisen bank BiH, dok je Bronzana plaketa uručena brokerskoj kući AW Broker d.o.o Sarajevo.

Uručena tradicionalna priznanja Sarajevske berzeU prostorijama Sarajevske berze (SASE), danas je održana tradicionalna dodjela priznanja najuspješnijim članovima Berze u 2016. u četiri kategorije: ukupni ostvareni promet, ostvareni promet u trgovanju dionicama, ostvareni promet u trgovanju obveznicama i ostvareni broj transakcija.

Tako je u kategoriji za ukupan ostvareni promet u prošloj godini Zlatnu plaketu osvojilo društvo See Investment Solutions d.o.o Sarajevo, Srebrena plaketa je pripala Raiffeisen bank BiH, dok je Bronzana plaketa uručena brokerskoj kući AW Broker d.o.o Sarajevo.

U kategoriji za ostvareni promet u trgovanju dionicama Zlatna plaketa pripala je brokerskoj kući AW Broker d.o.o Sarajevo, Srebrenu plaketu osvojilo je društvo See Investment Solutions d.o.o Sarajevo, dok je Bronzanu plaketu dobilo društvo VGT Broker d.o.o. Visoko.

Najuspješniji tokom protekle godine u ostvarenom prometu u trgovanju obveznicama bili su Addiko bank d.d. Sarajevo kojim je pripala Zlatna plaketa, potom Raiffeisen bank BiH koji je dobio Srebrenu plaketu, te Unibroker d.o.o Sarajevo s Bronzanom plaketom za osvojeno treće mjesto.

U IV kategoriji najbolje rangirani u 2016. godini su bili AW Broker d.o.o Sarajevo koji je dobio Zlatnu plaketu za najveći ostvareni broj transakcija, zatim Unibroker d.o.o Sarajevo kojem je pripala Srebrena plaketa i Raiffeisen bank BiH koji je osvojio Bronzanu plaketu, saopćeno je iz Sarajevske berze.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik