Srbija nudi austrijskim investitorima povoljne uslove za ulaganje

Bez autora
Mar 26 2017

Državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Vlade Republike Srbije Ivica Tončev i lider Slobodarske partije Austrije Hajnc-Kristijan Štrahe istakli su značaj partnerstva dveju država, sa posebnim akcentom na privrednu saradnju i mogućnosti njenog jačanja. Tokom jučerašnjeg sastanka konstatovano je da Srbija može da pruži veoma povoljne uslove za nova ulaganja iz Austrije, koja je, inače, vodeći investitor u srpsku privredu. Sagovornici su posebnu pažnju posvetili mogućnostima za austrijska ulaganja u poljoprivredu, prehrambenu industriju i ekološke projekte. Takođe, u razgovoru su istaknuti značaj i uloga srpske dijaspore u Austriji, koja prepoznata kao važna spona između dve zemlje.

Srbija nudi austrijskim investitorima povoljne uslove za ulaganjeDržavni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Vlade Republike Srbije Ivica Tončev i lider Slobodarske partije Austrije Hajnc-Kristijan Štrahe istakli su značaj partnerstva dveju država, sa posebnim akcentom na privrednu saradnju i mogućnosti njenog jačanja.

Tokom jučerašnjeg sastanka konstatovano je da Srbija može da pruži veoma povoljne uslove za nova ulaganja iz Austrije, koja je, inače, vodeći investitor u srpsku privredu. 

Sagovornici su posebnu pažnju posvetili mogućnostima za austrijska ulaganja u poljoprivredu, prehrambenu industriju i ekološke projekte.Takođe, u razgovoru su istaknuti značaj i uloga srpske dijaspore u Austriji, koja prepoznata kao važna spona između dve zemlje. 

U Beograd su sa Štraheom doputovali i zamenik gradonačelnika Beča Johan Gudenus i šef njegovog kabineta Konstantin Dobrilović, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik