„Grammer AG“ ulaže pet miliona evra u novi pogon u Aleksincu

Bez autora
Mar 26 2017

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa direktorom nemačke kompanije „Grammer AG“ za Srbiju Pjerom Luiđijem Đijoneom. Direktor Đijone predstavio je premijeru Vučiću novi projekat kompanije u vrednosti od pet miliona evra, kojim je predviđeno proširenje proizvodnog procesa u Aleksincu i otvaranje novih 450 radnih mesta. Premijer Vučić je istakao da su rezultati kompanije „Grammer AG“, koja već deset godina posluje u Srbiji i trenutno zapošljava 1.338 radnika, od izuzetnog značaja za ekonomski razvoj Aleksinca i okoline. On je naglasio da dodatna ulaganja ove kompanije predstavljaju važan signal drugim investitorima da ulažu u Srbiju, istakavši da je Vlada Srbije spremna da podrži dalji razvoj ove kompanije.

„Grammer AG“ ulaže pet miliona evra u novi pogon u AleksincuPredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa direktorom nemačke kompanije „Grammer AG“ za Srbiju Pjerom Luiđijem Đijoneom.

Direktor Đijone predstavio je premijeru Vučiću novi projekat kompanije u vrednosti od pet miliona evra, kojim je predviđeno proširenje proizvodnog procesa u Aleksincu i otvaranje novih 450 radnih mesta. 

Premijer Vučić je istakao da su rezultati kompanije „Grammer AG“, koja već deset godina posluje u Srbiji i trenutno zapošljava 1.338 radnika, od izuzetnog značaja za ekonomski razvoj Aleksinca i okoline.

On je naglasio da dodatna ulaganja ove kompanije predstavljaju važan signal drugim investitorima da ulažu u Srbiju, istakavši da je Vlada Srbije spremna da podrži dalji razvoj ove kompanije. 

„Grammer AG“ bavi se proizvodnjom komponenti i sistema za unutrašnjost automobila, kao i sedišta za specijalna vozila. Kompanija ima 30 fabrika i predstavništava u više od 20 zemalja sveta, u kojima zapošljava više od 12.000 radnika. 

Kompanija je prisutna na srpskom tržištu još od 2007. godine, kada je u Aleksincu otvorena fabrika za proizvodnju presvlaka za sedišta za automobilsku industriju. Kompletan proizvodni asortiman fabrike u Aleksincu namenjen je izvozu. 

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik