Međunarodni energetski sajam ''Energa''

Bez autora
Jun 06 2017

Kompanije iz energetskog sektora, rudarstva i prateće industrije od 6. do 8. juna u Sarajevu će predstaviti najnovije rezultate iz ove oblasti u okviru međunarodnog sajma energetike ''Energa''.Sarajevo će u tri sajamska dana biti regionalni energetski centar, u kojem će, prema najavama organizatora, biti okupljeno više od 100 izlagača koji će predstaviti proizvode, projekte, ideje i usluge kompanija iz 15 evropskih država, te okupiti više od 150 eminentnih učesnika sadržajnog konferencijskog programa.

Međunarodni energetski sajam ''Energa''Kompanije iz energetskog sektora, rudarstva i prateće industrije od 6. do 8. juna u Sarajevu će predstaviti najnovije rezultate iz ove oblasti u okviru međunarodnog sajma energetike ''Energa''.

Sarajevo će u tri sajamska dana biti regionalni energetski centar, u kojem će, prema najavama organizatora, biti okupljeno više od 100 izlagača koji će predstaviti proizvode, projekte, ideje i usluge kompanija iz 15 evropskih država, te okupiti više od 150 eminentnih učesnika sadržajnog konferencijskog programa. 

Predsjednik Inicijativnog odbora Projekta ''Energa'' Mirsad Đonlagić je istakao da se radi o velikom sajamskom i konferencijskom projektu koji će na najbolji način prikazati uspješne kompanije i pojedince iz nekoliko država koje će svojim dolaskom u Sarajevo iskazati svoj interes i za BiH i države u regionu. 

Kroz kolektivne nastupe potencijalne poslovne partnere u BiH i regionu tražit će osam kompanija iz Velike Britanije, koje će se predstaviti pod okriljem Ambasade Velike Britanije u BiH, 12 kompanija iz Češke koje su zapažen nastup imale i na ranijim sajmovima ''Energa'', a  značajan broj izlagača tradicionalno dalazi iz Njemačke i Poljske. 

Kroz ''Dane Elektroprivrede BIH'' bit će predstavljeni brojni projekti i planirana ulaganja najvećeg energetskog koncerna u BiH. Kanton Sarajevo će kroz sesije prezentirati svoje energetske i komunalne projekte, dok će posebni paneli biti posvećeni tržištu električne energije, energijskoj efikasnosti i bioenergiji. 

Projekat ''Energa 2017'' bit će održan pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Ministarstva energije, industrije i rudarstva Federacije BiH, Vlade Kantona Sarajevo i Grada Sarajeva. Partneri su  Vanjsko trgovinska komora BiH i Privredna komora Federacije BiH. 

Ranijih šest manifestacija održano je u Tuzli, a ovogodišnji domaćin će biti Centar Skenderija u Sarajevu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik