Prvi u TK: Poznata lokacija Lidlovog objekta

Bez autora
Aug 04 2021

Već nekoliko godina govori se o dolasku njemačke kompanije Lidl na teritorij Bosne i Hercegovine. Ta priča se ove godine počela ostvarivati, nakon što je delegacija Lidla odlučila da će za početak otvoriti markete u tri grada u Bosni i Hercegovini, objavio je poslovni portal Akta.ba.

Kada su u pitanju Živinice, nedavno je gradonačelnik Samir Kamenjaković, za medije potvrdio da će u ovom gradu biti otvorena dva Lidl-a i to jedan uz magistralni put, a drugi u centru.

Tuzlainfo saznaje da bi Lidl koji treba biti otvoren u centru, trebao biti lociran na kompleksu Tvornice namještaja Konjuh.

“Regulacionim planom Grada Živinice, na mjestu gdje je kompleks Tvornice namještaja Konjuh, gradit će se stambeno-poslovni kompleks. Taj lokalitet pogodan je i odgovara kriterijima kompanije Lidl jer posjeduje preko 10 duluma prostora što je jedan od uslova da bi Lidl određenu lokaciju uzeo u razmatranje“, rekao je Kamenjaković.

Također, jedan od uslova da bi Lidl u nekom mjestu otvorio svoj objekat je i da taj grad ima minimlano 30.000 stanovnika, a i važno je da je njegova geografska pozicija takva, da je povezan sa većim sredinama kao i tempo njegovog razvoja, piše Akta.ba.

Osim Živinica, Lidl bi u skorijem periodu trebao otvoriti objekte i u drugim dijelovima BiH, ali za sada nisu poznate ni tačne lokacije, ali ni termin otvaranja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik