Sarajevo Destination Festival

Bez autora
Apr 25 2024

Sarajevo - grad bogatog kulturno-istorijskog naslijeđa i spoj različitih kultura, od 25. do 27. aprila 2024. godine bit će centar svjetske turističke industrije.

Najavljeni Sarajevo Destination Festival okupit će turističke agencije, kompanije i platforme za povezivanje turista iz zemalja regije, Evrope i svijeta.

Među izlagačima su i dobro poznate turističke destinacije poput Francuske, Slovačke, Mađarske, Poljske, Kipra i Saudijske Arabije, kao i zemlje u regionu – Srbija, Hrvatska, Slovenija i Crna Gora. Organizacija događaja poput ovog, predstavlja veliki doprinos razvoju turističke ponude Bosne i Hercegovine.

Sarajevo Destination Festival organizuje Turistička zajednica Kantona Sarajevo i Centar Skenderija uz podršku Vlade i Ministarstva privrede Kantona Sarajevo.

Za svakog ponešto

Predstavnici Turističke zajednice Kantona Sarajevo ističu da ovaj događaj nudi platformu za promociju turističke ponude izlagača, te uvid u raznolikost i bogatstvo sadržaja turističkih destinacija koje oni nude.

Pored poslovnih susreta i jačanja saradnje između turističkih radnika, B2B segment programa uključuje edukacije i stručne panel diskusije. Posebnu pažnju privlači tema centralne ovogodišnje konferencije s fokusom na kreativne i održive zajednice u turizmu 21. vijeka. 

Kako organizatori ističu, namjera je ponuditi odgovore kako turizam može doprinijeti lokalnom ekonomskom razvoju uz očuvanje prirodnih i kulturnih resursa i smanjenje negativnog uticaja na okoliš. Odgovori će biti vođeni razmjenom najboljih praksi iz Srbije, Crne Gore, BiH te Agencije za razvoj turizma UN-a i Delegacije EU u BiH.

I B2C segment nudi bogat i atraktivan sadržaj - uključujući i radionice poznatih kuhara, vodiča, novinara, blogera i drugih stručnjaka iz oblasti turizma, kako bi posjetitelji stekli nove vještine i umijeća.

Predviđen je i raznovrstan kulturno-zabavni program, od čega se izdvaja koncert najbolje etno grupe na svijetu - Divanhane, kojim će se Sarajevo Destination Festival pozdraviti s izlagačima.

Svi zaljubljenici u turizam i putovanja, kao i oni koji traže inspiraciju za putovanja na nove destinacije - su dobrodošli da potraže svoje mjesto na ovom događaju. 

Posjetioci će, također, učešćem u nagradnim igrama imati priliku da osvoje više od stotinu različitih nagrada za naredno putovanje. 

Za više informacija posjetite https://destinationfestival.ba/

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik