Niški aerodrom dobija svetla za pistu - Tender do kraja godine

Bez autora
Aug 18 2019

Direktor preduzeća Aerodromi Srbije Mihajlo Zdravković rekao je da bi za Aerodrom Konstantin Veliki u Nišu do kraja godine trebalo da se traži izvođač radova koji bi ugradio svetla za pistu. Prilazna svetla su potrebna da bi avioni lakše sletali kada se slabije vidi. Mi smo u postupku pribavljanja građevinske dozvole i do kraja godine očekujemo raspisivanje javne nabavke za izbor izvođača koji će ugrađivati ta svetla. Time će se zaokružiti jedan celokupan ciklus investicija u poletno-sletnu stazu, navodi Zdravković. Naveo je i izgradnju nove terminalne zgrade, jer ona koja trenutno postoji nije dovoljno velika da prihvati sve putnike, naročito zbog toga što ima više letova, a očekuje se veći promet ljudi.

Niški aerodrom dobija svetla za pistu - Tender do kraja godineDirektor preduzeća Aerodromi Srbije Mihajlo Zdravković rekao je da bi za Aerodrom Konstantin Veliki u Nišu do kraja godine trebalo da se traži izvođač radova koji bi ugradio svetla za pistu. Prilazna svetla su potrebna da bi avioni lakše sletali kada se slabije vidi.

"Mi smo u postupku pribavljanja građevinske dozvole i do kraja godine očekujemo raspisivanje javne nabavke za izbor izvođača koji će ugrađivati ta svetla. Time će se zaokružiti jedan celokupan ciklus investicija u poletno-sletnu stazu", navodi Zdravković.

Naveo je i izgradnju nove terminalne zgrade, jer ona koja trenutno postoji nije dovoljno velika da prihvati sve putnike, naročito zbog toga što ima više letova, a očekuje se veći promet ljudi.

"U ovom trenutku u toku je izrada saobraćajne studije o toku kretanja putnika za novu terminalnu zgradu. Po završetku te studije nastavićemo sa izradom idejnog projekta nove terminalne zgrade koja će omogućiti dalji razvoj aerodroma", rekao je Zdravković i dodao da su se stekli uslovi da se sklopi ugovor između Aerodroma Srbije i državne agencije Kontrole letenja, što je uslov za najavljivanu izgradnju tornja na aerodromu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik