Počinje remont postrojenja Termoelektrane Stanari

Bez autora
Mar 24 2019

Termoelektrana Stanari u ponedjeljak, 25. marta, počinje prvi godišnji planirani remont koji će trajati 35 dana, najavljeno je iz kompanije “EFT - Rudnik i Termoelektrana Stanari”. Vrijednost remontnih radova je oko četiri miliona KM. Planiran je značajan obim radova, prvenstveno na kotlovskom postrojenju, kao i na turbinskom, sistemima za dopremu uglja i ostalim, pomoćnim, postrojenjima, ističu iz kompanije. Za realizaciju remontnih aktivnosti biće zadužen stručni kadar kompanije zajedno sa radnicima iz drugih lokalnih i regionalnih kompanija. Tokom trajanja remonta blok Termoelektrane bići isključen sa mreže.

Počinje remont postrojenja Termoelektrane StanariTermoelektrana Stanari u ponedjeljak, 25. marta, počinje prvi godišnji planirani remont koji će trajati 35 dana, najavljeno je iz kompanije “EFT - Rudnik i Termoelektrana Stanari”.

Vrijednost remontnih radova je oko četiri miliona KM. Planiran je značajan obim radova, prvenstveno na kotlovskom postrojenju, kao i na turbinskom, sistemima za dopremu uglja i ostalim, pomoćnim, postrojenjima, ističu iz kompanije.

Za realizaciju remontnih aktivnosti biće zadužen stručni kadar kompanije zajedno sa radnicima iz drugih lokalnih i regionalnih kompanija. Tokom trajanja remonta blok Termoelektrane bići isključen sa mreže.

Iz Kompanije napominju da su poslovnu 2018. godinu završili veoma uspješnom realizacijom Plana poslovanja sa proizvedenih 2.056.000 megavat časova električne energije uz rekordnu proizvodnju uglja i otkrivke.

U prošloj godini ostvaren je rekord od 3.556 časova ili 148 dana neprekidnog rada Termoelektrane na mreži i nominalnoj snazi od ukupno 7.600 časova, čime je potvrđena visoka raspoloživost bloka.

S ciljem realizacije godišnjeg plana proizvodnje za 2019. godinu, na postrojenju Termoelektrane planirana su dva remontna zastoja u toku godine, istakli su iz Kompanije.

“EFT - Rudnik i Termoelektrana Stanari” je članica EFT grupe, koja se bavi trgovinom i investicijama u energetskom sektoru, posebno u zapadnoj, srednjoj i jugoistočnoj Evropi. Projekat u Stanarima je najveća investicija u energetski sektor u BiH u posljednje tri decenije.

“EFT-Rudnik i Termoelektrana Stanari” trenutno zapošljava 823 radnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik