Raspisan tender za letove iz Kraljeva

Bez autora
Oct 21 2019

Vlada Srbije raspisala je tender za izbor avio-prevoznika sa aerodroma Morava u Kraljevu. Kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, ponuđač mora imati najmanje jedan avion sa sedištem u Srbiji, kapaciteta najmanje sedamdeset putnika i još jedan pomoćni avion koji je takođe stacioniran u Srbiji. Takođe, prevoznik mora imati najmanje 29 članova posade koji rade u Srbiji, uključujući četvoro zemaljskog osoblja, 10 pilota i 15 članova kabinskog osoblja. Pored toga, kompanija mora imati 15 agenata u call centru koji tečno govore srpski jezik. Kako se navodi u uslovima tendera, grupa prevoznika može podneti zajedničku ponudu. Trogodišnji ugovor procenjen je na 5,7 miliona evra, a država će osigurati 297.800 evra u 2019. godini i 2,7 miliona evra 2020. i 2021.

Raspisan tender za letove iz KraljevaVlada Srbije raspisala je tender za izbor avio-prevoznika sa aerodroma Morava u Kraljevu. Kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, ponuđač mora imati najmanje jedan avion sa sedištem u Srbiji, kapaciteta najmanje sedamdeset putnika i još jedan pomoćni avion koji je takođe stacioniran u Srbiji.

Takođe, prevoznik mora imati najmanje 29 članova posade koji rade u Srbiji, uključujući četvoro zemaljskog osoblja, 10 pilota i 15 članova kabinskog osoblja, prenosi portal Exyuaviation.com.

Pored toga, kompanija mora imati 15 agenata u call centru koji tečno govore srpski jezik. Kako se navodi u uslovima tendera, grupa prevoznika može podneti zajedničku ponudu.

Trogodišnji ugovor procenjen je na 5,7 miliona evra, a država će osigurati 297.800 evra u 2019. godini i 2,7 miliona evra 2020. i 2021.

Avio linije iz Kraljeva koje su proglašene rutama od javnog interesa uključuju Beč i Solun, s tim da će linija za Beč funkcionisati tokom cele godine, počev od 1. decembra 2019, dok će linija za Solun biti sezonska i trebalo bi da krene od sredine marta 2020.

Vlada zadržava pravo dodavanja novih ruta bez pokretanja novog tendera, međutim, vrednost ugovora za dodatne usluge ne sme prelaziti 5 odsto ukupne vrednosti inicijalnog sporazuma.

Rok za predaju ponuda je 21. novembar.

Istraživali smo i kakvi su planovi za otvaranje novih vazdušnih luka i sa kojih šest aerodroma u Srbiji će putnici moći da lete.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik