Slavonska firma zaposlila 17 radnika iz Nepala

Bez autora
Aug 18 2019

Slavonska mesna industrija prije mjesec dana postala je bogatija za 17 novih radnika koji su u Petrijevce došli iz dalekoga Nepala. Mesna industrija Ravlić d.o.o. početkom srpnja je angažirala mlade mesare i mesarske pomoćnike, koji su se u prvih mjesec dana odlučno snašli unatoč i više nego očitim razlikama u životnim navikama. Rad ovdje nije težak. Vrlo je sličan onome što smo već radili u svojoj domovini, pa smo zadovoljni načinom na koji su nas ovdje prihvatili – ispričao je Thal Bahadur Gharti Chhetri, jedan od pristiglih radnika. Najveća je razlika u načinu pripreme hrane. Iako i mi preferiramo svinjetinu i piletinu, pripremamo ih na drugačiji način, otkriva Thal Bahadur, dodavši da na pauzi za ručak uživaju u hrvatskim specijalitetima, ali da po povratku kući pripremaju domaće poslastice koje ih podsjećaju na domovinu.

Slavonska firma zaposlila 17 radnika iz NepalaSlavonska mesna industrija prije mjesec dana postala je bogatija za 17 novih radnika koji su u Petrijevce došli iz dalekoga Nepala.

Mesna industrija Ravlić d.o.o. početkom srpnja je angažirala mlade mesare i mesarske pomoćnike, koji su se u prvih mjesec dana odlučno snašli unatoč i više nego očitim razlikama u životnim navikama.

- Rad ovdje nije težak. Vrlo je sličan onome što smo već radili u svojoj domovini, pa smo zadovoljni načinom na koji su nas ovdje prihvatili – ispričao je Thal Bahadur Gharti Chhetri, jedan od pristiglih radnika za Glas Slavonije.

- Najveća je razlika u načinu pripreme hrane. Iako i mi preferiramo svinjetinu i piletinu, pripremamo ih na drugačiji način – otkriva Thal Bahadur, dodavši da na pauzi za ručak uživaju u hrvatskim specijalitetima, ali da po povratku kući pripremaju domaće poslastice koje ih podsjećaju na domovinu.

Najveća prepreka trenutno im je, očekivano, hrvatski jezik od kojeg su u mjesec dana naučili samo 'dobar dan, hvala i doviđenja'. Radnici su dobili ugovor na godinu dana, ali bi zbog životnog stila, uvjeta rada i dobre plaće bili spremni ostati i dulje nego su planirali.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik