Međunarodni sajam hortikulture

Bez autora
May 20 2021

Na Beogradskom sajmu od 20. do 23. maja 2021. godine, održaće se 26. Međunarodni sajam hortikulture, sa njegovim već tradicionalnim pratiocima – Izložbom lekovitog bilja i preparata od meda “Darovi prirode” i Izložbom baštenskih i parkovskih mašina “Motoplantexpo”.

– Kako su na ovom vrelu života i lepote navikli, posetioci će se susresti sa različitim oblastima hortikulture – uzgajanjem cveća i cvetnog materijala, proizvodnjom sadnica i semenskog materijala, voćarstvom, vinogradarstvom, pčelarstvom, gajenjem lekovitog bilja, uzgojem i održavanjem zelenih površina, mehanizacijom za hortikulturu, zalivnim sistemima, sredstvima za prehranjivanje i zaštitu biljaka, pejzažnom arhitekturom. Osvežiće pogled na estetiku življenja i idejna rešenja za uređenje vrta, okućnice i balkona i raznovrsne usluge i proizvode za ljubitelje cveća i zelenila, navodi se u saopštenju organizatora.

Kako navode, građani će moći direktno od proizvođača da nabave sadnice najlepšeg cveća, četinara i ukrasnog bilja, kaktusa, sezonskog cveća, začinskih i aromatičnih biljaka.

Radno vreme manifestacije biće od 10 do 18 časova za posetioce, a još jedna atrakcija za ljubitelje hortikulture svakako je i 5. Organik fest, posvećen organskoj proizvodnji i baštovanstvu, organskim proizvodima i zdravoj hrani uopšte.

Pokrovitelj Sajma hortikulture je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije. Podrazumeva se da će u “baštu u srcu Sajma” posetioci moći da uđu besplatno. Za cveće – cveće.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik