Investitori zainteresovani za parcele u PZ-u Zenica 1

Bez autora
May 06 2021

Ovih dana završava se javni konkurs o prodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta putem licitacije u Poslovnoj zoni Zenica 1 radi izgradnje proizvodnih kompleksa, koji je raspisao Grad Zenica.

Stabilizacija

Kako je za Oslobođenje kazao Senad Pašalić, direktor Agencije ZEDA, prodaje se pet parcela, od toga četiri površine oko 4.900 i jedna od oko 2.500 kvadratnih metara, a početna prodajna cijena zemljišta iznosi 70 KM po kvadratnom metru.

- Interes potencijalnih investitora i poduzetnika postoji. Mi u Agenciji ZEDA smo u proteklim mjesecima primili više od deset pisama namjere potencijalnih investitora koji su iskazali interes za ulaganje. Osim u ZEDU, investitori su se javljali i u Gradsku upravu i parcele su i određene prema interesu investitora, istakao je Pašalić.

Prema njegovim riječima, ova prodaja parcela mogla bi biti jedna od posljednjih s obzirom na raspoloživo zemljište u Poslovnoj zoni Zenica 1.

- S obzirom na kapacitete zone, ovo bi mogla biti posljednja prodaja. Sve će zavisiti od rezultata ovog javnog konkursa, a možda do kraja godine bude prodana još jedna parcela i sav raspoloživi prostor u PZ-u Zenica 1 biće rasprodan, kazao je Pašalić, dodajući kako su radovi u PZ-u u protekloj godini, usljed pandemije, bili obustavljeni, a investitori koji su kupili parcele privremeno su odgodili investicione cikluse.

- Ipak, ovih dana vidimo da se situacija počinje stabilizovati, interes poduzetnika postoji i nadamo se nastavku radova, istakao je Pašalić.

Infrastruktura

Agencija ZEDA i Gradska uprava dogovorile su i realizaciju nekoliko infrastrukturnih projekata u poslovnoj zoni poput nove saobraćajnice, novih kanalizacionih sistema, rješavanja pitanja električne energije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik