Plaćeno bolovanje od 100 odsto podrška za vakcinisane

Bez autora
May 09 2021

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić Tepavčević izrazila je očekivanje da će većina poslodavaca postupiti po preporuci o isplati naknade 100 odsto zarade samo zaposlenima koji su na bolovanju zbog potvrđene zaraze koronavirusom, a koji su vakcinisani, i poručila da to nije diskriminatorna odluka.

Kisić Tepavčević je podsetila na to da bi ostali zaposleni koji se nisu vakcinisali, a zaraze se koronavirusom, primali 65 odsto zarade tokom bolovanja.

To ne može da bude diskriminatorno kada svi imaju ono što je pokriveno zakonom, 65 odsto, uz dodatnu stimulaciju onima koji su odgovorni i savesni, rekla je ona, odgovarajući na pitanje novinara nakon što je odala počast ubijenim kineskim novinarima u NATO bombardovanju 1999. godine.

Prema njenim rečima, u slučaju da se desi da zaposleni koji su se vakcinisali, a koji zbog neodgovornog ponašanja drugih dođu u kontakt sa virusom i zaraze se, oni će biti maksimalno podržani zato što su pokazali da su odgovorni i savesni.

Ministarka je rekla da su u našoj zemlji vakcine dostupne i da građani mogu da se vakcinišu kada god žele, za šta je potrebno da izdvoje dva puta po pet minuta za primanje prve i druge doze vakcine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik