Belgijski Vision Healthcare preuzeo slovenski Sensilab

Bez autora
Apr 11 2021

Belgijska kompanija Vision Healthcare sa sjedištem u Kotrijku, u vlasništvu Yvana Vindevogela, napravila je novi iskorak u planiranoj evropskoj strategiji konsolidaciji - postala je stopostotni vlasnik slovenskog Sensilaba.

Vision Healthcare će sa ovom akvizicijom doći na oko 200 milijuna eura prometa, zahvaljujući doprinosu kompanije Sensilab od 44 milijuna eura. Putem Sensilaba napravljen je veliki korak naprijed u različitim istočnoevropskim zemljama, ali i zapadnoj Evropi budući da je Sensilab godinama gradio snažnu tržišnu poziciju.

Kupoprodajna cijena nije objavljena.

Sensilab sa sjedištem u Ljubljani specijalizirao se za vitamine, sportsku prehranu i proizvode za mršavljenje. Neke od njih proizvodi sam, a također radi i za treće strane. Kompanija, koja je bila u vlasništvu nekoliko pojedinačnih dioničara, svoje proizvode prodaje u 17 zemalja, a posebno snažne pozicije ima u Njemačkoj, Sloveniji, Italiji i Španjolskoj.

Što se tiče prodaje, Sensilab koristi dualnu strategiju: na mreži i van nje. Između ostalog, jak je u oglašavanju i prodaji putem digitalnih kanala, poput Facebooka. Na svom domaćem tržištu slovenska kompanija ima desetak vlastitih trgovina u tržnim centrima.

Zahvaljujući akviziciji, prihod Vision Healthcare popeo se za oko 44 milijuna EUR na više od 200 milijuna EUR, a bruto operativni profit (EBITDA) na više od 30 milijuna EUR. Vision Healthcare će jednim potezom steći 300 zaposlenika i od sada zapošljava oko 700 ljudi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik