Egipćani grade regionalni centar za otkup žitarica i voća u Srbiji

Bez autora
Feb 21 2021

Najveći proizvođač hrane u Egiptu, kompanija "Kairo tri A grupa" želi da napravi regionalni centar za otkup žitarica i voća u našoj zemlji.

Za našu zemlju je od izuzetnog značaja što su oni najveći uvoznici kukuruza, a Srbija najviše ove žitarice ima za izvoz.

Ovo je juče izjavio Senad Mahmutović, državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, posle sastanka sa predsednikom egipatske kompanije Ajmanom El Gamilom.

- Postoji interesovanje da se u Srbiji izgradi regionalni centar sa hladnjačom za otkup voća iz Srbije i regiona, kako bi se izvozilo u Egipat - istakao je Mahmutović.

- Kasnije bi izgradili i fabriku za preradu voća i pravljenje koncentrata, koji bi služili za razne prizvode i sokove. Očekujemo da će Srbija ove godine imati, uz nekih 4,2 miliona tona kukuruza za sopstvene potrebe i više od 3,8 miliona tona za izvoz. Egipatska kompanija želi i voće iz Srbije.

Prema rečima Ajmana el Gamila, oni su velika kompanija koja se bavi proizvodnjom stočne hrane i hrane za ljude. A u Srbiji vide dobru priliku za ulaganja.
Ocenite tekst
Komentari
  • delije sever

    Feb 22 2021
    Glupost!
    opet ćemo jeftino da prodajemo sirovinu
    to ne rade bogate države
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik