Kalcedonija u Kikindi zapošljava nove radnike

U kikindskom pogonu italijanske fabrike "Kalcedonija" planirano je značajno povećanje broja radnika. Kako je najavljeno, sa trenutno 380 zaposlenih, ta kompanija će do kraja godine u Kikindi uposliti ukupno 600 radnika.

Svetski poznata kompanija ima pogone u pet vojvođanskih gradova i trenutno zapošljava više od 3.500 radnika.

Pogon kompanije "Kalcedonija" posluje u Kikindi od početka 2019. godine, a šansu za radno mesto dobilo je 380 radnika. Kikindski pogon, koji je u sastavu fabrike "Gordon", radi po utvrđenim standardima, uslovima rada, a zaposleni imaju mogućnost napredovanja.

"Ja radim u ovoj firmi od samog početka. Potpuno smo zadovoljni, prošli smo neophodne obuke, a prethodnog iskustva u ovoj branši nisam imala" kaže, Božana Grbić.

"Od običnog operatera tekao je moj razvojni tok, tako da sam napredovala. Sada sam na poziciji majstorice prve linije, jer ovde možete da uspete", dodaje Jadranka Gavranov

Uspešan rad kompanije Kalcedonija u Kikindi značajan je za dalji ekonomski razvoj grada. Tome svakako doprinosi i najava povećanja broja zaposlenih.

"Kikinda je sa ovom kompanijom dobila u tempu ekonomskog razvoja. Sve ovo što se proizvodi u kikindskom pogonu Kalcedonije nalazi se na tržištima velikih svetskih gradova. Svakako da je za nas to važno i važno je za sve druge investitore sa kojima razgovaramo o realizaciji investicija," kaže Pavle Markov, gradonačelnik Kikinde.

"Otvaranjem pogona u Kikindi, realizovali smo uspešan projekat, a to je ocena i naše matične kompanije. Trenutno zapošljavamo skoro 400 radnika i planiramo da nastavimo sa zapošljavanjem, odnosno plan je da do kraja godine u kikindskom pogonu bude 600 radnika," napominje Adriano Zoni, direktor kompanije "Gordon".

Treba napomenuti da je na početku pandemije koronavirusa upravo kompanija "Kalcedonija" pokazala visok stepen društvene odgovornosti. Naime, ta kompanija prva je Kikindi obezbedila isporuka više od 3.000 maski kada je to bilo i najpotrebnije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik