Daimler će teške kamione "Mercedes Benz" praviti u Kini

Bez autora
Aug 22 2019

Njemački Daimler planira da teške kamione marke "Mercedes Benz" proizvodi u Kini i da rekonstruiše fabrike kamiona koje su u vlasništvu njegovog lokalnog preduzeća, navodi se u dokumentu u koji su Rojters i dva izvora upoznata sa situacijom imala uvid.Time će se produbiti savez između Daimlera i njegovog kineskog partnera, kompanije Beiki Foton Ko. Ovaj potez dolazi nakon što je kompanija BAIC, matična kompanija Fotona, prošlog mjeseca kupila pet odsto udela u Daimleru. Još 2016. godine, tadašnji direktor Dajmlerovog odjeljenja za teške kamione je njemačkim medijima rekao da se proizvodnja teških kamiona pod imenom "Actros" marke "Mercedes Benz" planira u Kini do kraja ove decenije.

Njemački Daimler planira da teške kamione marke "Mercedes Benz" proizvodi u Kini i da rekonstruiše fabrike kamiona koje su u vlasništvu njegovog lokalnog preduzeća, navodi se u dokumentu u koji su Rojters i dva izvora upoznata sa situacijom imala uvid.

Time će se produbiti savez između Daimlera i njegovog kineskog partnera, kompanije Beiki Foton Ko, prenosi agencija Rojters.

Ovaj potez dolazi nakon što je kompanija BAIC, matična kompanija Fotona, prošlog mjeseca kupila pet odsto udela u Daimleru.

Još 2016. godine, tadašnji direktor Dajmlerovog odjeljenja za teške kamione je njemačkim medijima rekao da se proizvodnja teških kamiona pod imenom "Actros" marke "Mercedes Benz" planira u Kini do kraja ove decenije.

Prema najnovijem planu, mešovita kompanija Beižing Foton Dajmler Otomotiv (BFDA), pokrenuće proizvodnju "aktrosa" na svojim proizvodnim linijama, na kojima se trenutno proizvode kamioni "auman", tvrde izvori upoznati sa situacijom.

Svi kamioni "Mercedes Benza" koji se trenutno prodaju u Kini su uvozni i njihova cijena je značajno viša od cijene kamiona "Auman", koji se prave u zemlji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik