Јавниот и државниот долг се зголемени за н...

Aug 03 2020

Јавниот и државниот долг во второто тромесечје се зголемени за над 8 проценти.

Земјата е вклучена во финансиска рамка на ...

Jul 23 2020

Европската перспектива на државата и европските вредности како водечки приоритети се препознаени, а пр...

ОЕЦД: Македонија со најдобра бизнис-клима ...

Jul 12 2020

Република Северна Македонија има најповолна бизнис-клима во регионот, а исто така во однос на другите ...

Македонија осум места подолу на листата на...

Jun 10 2020

Македонија падна осум места подолу во споредба со лани и се најде на 41. место во светот според Индекс...

Третиот пакет мерки за стопанството

May 18 2020

На мерките од претходните два пакета наменети за поттикнување на економијата погодена од Ковид-19, Вла...

„Фич“ и „Стандард и Пурс“ го потврдија кре...

May 17 2020

Кредитните агенции „Фич“ и „Стандард и Пурс“ го потврдија уште еднаш кредтниот рејтинг на Северна Маке...

Народната банка донесе нов пакет монетарни...

May 14 2020

Вчера, се одржа седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка (КОМП), на ко...

Матни тендери во време на пандемија

May 11 2020

СДСМ во време на пандемија склучуваат матни тендери, а граѓаните немаат ни за леб, обвини опозициската...

ММФ предвидува 4 проценти пад на македонск...

Apr 22 2020

Меѓународниот монетарен фонд во најновиот извештај за земјава предвидува 4 проценти пад на македонскат...

Се формира фонд за финансиска поддршка на ...

Apr 20 2020

На денешната седница Владата донесе уредба со законска сила за фомирање на фонд за помош и поддршка за...

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik