Без јавен оглас склучени 368 договори во в...

Aug 05 2020

Најниската цена и натаму е проблем број 1 за фирмите, а 48 % од нив сметаат дека има корупција во јавн...

Прв месечен раст на буџетските приходи во ...

Aug 04 2020

Во јули се забележува прв месечен раст на приходите во буџетот од почетокот на КОВИД-19 кризата, со ме...

„Алкалоид“ со раст на консолидираните прод...

Jul 30 2020

„Алкалоид“ со раст на консолидираните продажби од 10%, со двојно зголемени инвестиции во износ од над ...

Газди злоупотребиле милиони од државата

Jul 29 2020

Управата за јавни приходи откри милиони евра злоупотреби со државната помош за исплата на минималецот ...

Од денеска етапна исплата на јулските пензии

Jul 28 2020

Исплатата на пензии за месец јули почнува од денеска. Со предвремена и етапна исплата на пензиите, што...

Просечната плата во мај повисока 1.120 денари

Jul 26 2020

Иако соочени со најголемата светска здравствена и економска криза од која не е поштедена ниту нашата з...

Лукаревска: Минималната плата ќе ја покачи...

Jul 06 2020

„Ние сме носители на напредок, развојна економија, просперитетна држава, рече носителката на изборната...

Игротеките бараат поддршка и протоколи за ...

Jul 01 2020

Три конкретни мерки за што поскоро отворање и почеток со работа предложи Групацијата на забавни, рекре...

Продолжен рокот за аплицирање на повикот з...

Jun 29 2020

Продолжен e рокот за аплицирање на повикот за технолошки развој за брзо прилагодување на Ковид-19 на Ф...

Ослободувањето од данок на личен доход и н...

Jun 23 2020

Ослободувањето од плаќање на износот на аконтациите на данокот на личен доход и на данокот на добивка ...

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik