Akcija reciklaže elektronske opreme u Eurobank EFG

Bez autora
Mar 24 2012

Eurobank EFG reciklirala je tri tone kompjuterske opreme u saradnji sa kompanijom E-Reciklaža. Predajom preko 500 elektronskih i električnih uređaja za reciklažu, ova banka još jednom ističe važnost odgovornog upravljanja elektronskim otpadom i potvrđuje opredeljenost da posluje u skladu sa najvišim standardima zaštite čovekove okoline. Svesni činjenice da su odgovoran tretman i reciklaža elektronskog otpada u današnje vreme izuzetno važni, Eurobank EFG reciklirala je lap-topove, desktop računare, štampače, servere, modeme kao i druge kompjuterske i električne uređaje koji su van upotrebe. Već drugu godinu za redom, Eurobank EFG učestvuje u akciji “Otpiši otpad” niške kompanije E-Reciklaža koja kompanijama nudi mogućnost da se oslobode rashodovane elektronske i električne opreme na ekološki način.

Akcija reciklaže elektronske opreme u Eurobank EFGEurobank EFG reciklirala je tri tone kompjuterske opreme u saradnji sa kompanijom E-Reciklaža.

Predajom preko 500 elektronskih i električnih uređaja za reciklažu, ova banka još jednom ističe važnost odgovornog upravljanja elektronskim otpadom i potvrđuje opredeljenost da posluje u skladu sa najvišim standardima zaštite čovekove okoline.

Svesni činjenice da su odgovoran tretman i reciklaža elektronskog otpada u današnje vreme izuzetno važni, Eurobank EFG reciklirala je lap-topove, desktop računare, štampače, servere, modeme kao i druge kompjuterske i električne uređaje koji su van upotrebe. Već drugu godinu za redom, Eurobank EFG učestvuje u akciji “Otpiši otpad” niške kompanije E-Reciklaža koja kompanijama nudi mogućnost da se oslobode rashodovane elektronske i električne opreme na ekološki način.

Eurobank EFG  se trudi da uvođenjem najviših ekoloških standarda u svojim poslovnim prostorijama pruži pozitivan primer i pozove druge kompanije na aktivno učestvovanje u recikliranju. Važno je istaći činjenicu da elektronski otpad spada u grupu otpada koja danas beleži najveći godišnji rast u Srbiji, i to od preko pet odsto po stanovniku.

Eurobank EFG je jedina banka u Srbiji koja je postala članica Programa zaštite životne sredine i finansijske inicijative Ujedinjenih nacija (United Nations Environment Program for Finance Initiative - UNEP FI), i u okviru ove saradnje nastavlja da bude odgovoran partner društvu u Srbiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik