Banjalučka toplana ostvarila gubitak veći od vrijednosti samog preduzeća

Bez autora
Mar 07 2012

Banjalučka Toplana je prošlu godinu završila s oko 12,7 miliona maraka gubitka, a akumulirani minus veći je od vrijednosti tog preduzeća. Naime, gubitak iz ranijih godina iznosi više od 40 miliona maraka. Toplana ima brojne obaveze, kao i dugoročni kredit koji je u finansijskom izvještaju za 2011.godinu prikazan u iznosu od 32,5 miliona maraka. Nešto manje su kratkoročne finansijske obaveze tog preduzeća od 14,5 miliona, dok dobavljačima duguje više od 10 miliona. U tom banjalučkom gradskom gubitašu na kraju 2011.godine bilo je zaposleno 139 radnika, i njihov broj je povećan u odnosu na prethodnu godinu. Troškovi zarad i naknada za radnike iznosili su 3,3 miliona. Rad Toplane subvencionira se iz sredstava gradskog budžeta.

Banjalučka toplana ostvarila gubitak veći od vrijednosti samog preduzećaBanjalučka Toplana je prošlu godinu završila s oko 12,7 miliona maraka gubitka, a akumulirani minus veći je od vrijednosti tog preduzeća. Naime, gubitak iz ranijih godina iznosi više od 40 miliona maraka.

Toplana ima brojne obaveze, kao i dugoročni kredit koji je u finansijskom izvještaju za 2011.godinu prikazan u iznosu od 32,5 miliona maraka.

Nešto manje su kratkoročne finansijske obaveze tog preduzeća od 14,5 miliona, dok dobavljačima duguje više od 10 miliona.

U tom banjalučkom gradskom gubitašu na kraju 2011.godine bilo je zaposleno 139 radnika, i njihov broj je povećan u odnosu na prethodnu godinu.

Troškovi zarad i naknada za radnike iznosili su 3,3 miliona.

Rad Toplane subvencionira se iz sredstava gradskog budžeta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik