Bilokalnik drvo za naselje u Dohi izvozi čak 35 tisuća vrata

Bez autora
Mar 27 2011

Koprivnička tvrtka Bilokalnik drvo, članica Nexe grupe, s Katrom je dogovorila posao proizvodnje čak 35 tisuća komada vrata u vrijednosti oko 5 milijuna eura, što je otprilike polugodišnja proizvodnja te kompanije. Prva isporuka vrata od tikovine s okvirima od pravog drveta od hrasta, bukve, jasena, trešnje… za novo naselje u Dohi već je, naime, krenula. Posao s Katrom ponovno će uposliti ljudske resurse i pogon pilane Bilokalnik drva, u kojoj je rad bio privremeno obustavljen zbog krize, a u tvrtki računaju i na dalja zapošljavanja. Biznis u Katru, nadaju se, samo je uvertira za puno veći posao na Bliskom istoku, o kojemu trenutačno pregovaraju, pa u kompaniji o tome za sada ne žele previše govoriti, osim da i te kako računaju na bliskoistočno tržište - Saudijsku Arabiju, Jordan, ali i Tunis, Alžir…

Bilokalnik drvo za naselje u Dohi izvozi čak 35 tisuća vrataKoprivnička tvrtka Bilokalnik drvo, članica Nexe grupe, s Katrom je dogovorila posao proizvodnje čak 35 tisuća komada vrata u vrijednosti oko 5 milijuna eura, što je otprilike polugodišnja proizvodnja te kompanije.

Prva isporuka vrata od tikovine s okvirima od pravog drveta od hrasta, bukve, jasena, trešnje… za novo naselje u Dohi već je, naime, krenula, doznajemo od Hrvoja Milanovića, pomoćnika direktora Bilokalnika.

Posao s Katrom ponovno će uposliti ljudske resurse i pogon pilane Bilokalnik drva, u kojoj je rad bio privremeno obustavljen zbog krize, a u tvrtki računaju i na dalja zapošljavanja. Biznis u Katru, nadaju se, samo je uvertira za puno veći posao na Bliskom istoku, o kojemu trenutačno pregovaraju, pa u kompaniji o tome za sada ne žele previše govoriti, osim da i te kako računaju na bliskoistočno tržište - Saudijsku Arabiju, Jordan, ali i Tunis, Alžir…

Iako je kriza u protekle dvije godine dobro uzdrmala hrvatsku drvnu industriju i izgubljeno je više od 8500 radnih mjesta, tvrtka je, naime, svjedno ulagali u nove tehnologije i znanja, novu lakirnicu i kantericu - više od milijun eura, povećavajući efikasnost poslovanja, te su uvjereni da i cijenom i kvalitetom mogu konkurirati i najvećima u tom biznisu – Nijemcima i Talijanima.

Tvrtka ovih dana u organizaciji Hrvatske gospodarske komore izlaže i na birminghamskom sajmu graditeljstva The Homebuilding and Renovating Showu koji je, drže, također velika prilika za kompaniju te čitavu drvoprerađivačku industriju koja ima kvalitetne i cjenovno konkurentne proizvode. Sve ostalo je stvar dobrog marketinga i kontakata s dilerima, kaže Milanović. Britansko tržište, naime, uvozi čak 63 posto svojih potreba za drvom, od čega 57 posto iz Europe.

Komentirajući najnoviji Bilokalnikov posao u Katru, Rajko Ružička, pomoćnik direktorice Sektora poljoprivrede, prehrambene industrije i šumarstva HGK, kaže kako bliskoistočna tržišta imaju izuzetno jaku konjukturu. Na njima se puno gradi i investira i navikla su na kvalitetu kakvu im hrvatski drvoprerađivači mogu pružiti. To svakako treba iskoristiti, napominje. HGK i naši proizvođači još nemaju puno kontakata na tom tržištu, no tijeku su pregovori s jednom hrvatsko-omanskom tvrtkom koja bi trebali osigurati bolji plasman hrvatske kvalitete na bliskoistočnom tržištu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik