Carlson Private Equity: Mi smo vlasnici Željezare

Bez autora
Oct 28 2010

Dok su u Fondu za privatizaciju iščekivali odgovor ZLOMREX-a je li voljan vratiti Željezaru Split za jednu kunu - HTV-u se obratio britanski fond rizičnog kapitala Carlson. Britanci kažu: Mi smo vlasnici Željezare! Carlson Private Equity zakoniti je vlasnik 95,86% dionica Željezare Split te stoga svaka odluka koja bi se ticala budućnosti te kompanije mora biti donesena u dogovoru, a ne sa - ZLOMREX-om. Prijete i tužbama. Carlson je proteklih mjeseci djelovao u dobroj vjeri. Međutim, sad smo se našli u situaciji u kojoj će nam biti potrebna sudska zaštita, navode. Potom je pristigla i ponuda ZLOMREX-a za Željezaru. Prenijet će na HFP - kako navode - "sve dionice koje drže" - i to ne za jednu kunu već za jedan euro. Zauzvrat traže da Hrvatska odustane od svih daljnjih potraživanja prema Zlomrexu, a Poljaci će oprostiti i Željezari dugove prema njima - ukupno 11 milijuna eura.

Carlson Private Equity: Mi smo vlasnici ŽeljezareDok su u Fondu za privatizaciju iščekivali odgovor ZLOMREX-a je li voljan vratiti Željezaru Split za jednu kunu - HTV-u se obratio britanski fond rizičnog kapitala Carlson. Britanci kažu: Mi smo vlasnici Željezare!

Carlson Private Equity zakoniti je vlasnik 95,86% dionica Željezare Split te stoga svaka odluka koja bi se ticala budućnosti te kompanije mora biti donesena u dogovoru s nama, a ne sa - ZLOMREX-om, tvrde iz fonda.

Prijete i tužbama. Carlson je proteklih mjeseci djelovao u dobroj vjeri. Međutim, sad smo se našli u situaciji u kojoj će nam biti potrebna sudska zaštita, navode.

Potom je pristigla i ponuda ZLOMREX-a za Željezaru. Prenijet će na HFP - kako navode - "sve dionice koje drže" - i to ne za jednu kunu već za jedan euro. Zauzvrat traže da Hrvatska odustane od svih daljnjih potraživanja prema Zlomrexu, a Poljaci će oprostiti i Željezari dugove prema njima - ukupno 11 milijuna eura.

Zvuči predobro - međutim nastavak njihova priopćenja nudi drukčiju sliku:

Vezano za Sporazum između Vlade Republike Hrvatske - Ministarstva gospodarstva rada i poduzetništva - te ZLOMREX-a iz listopada 2009. godine prihvatit ćemo odluku arbitražnog tribunala o naknadi  - u rasponu od 1 eura do 10 milijuna eura.

Za taj Sporazum, potpisan prije više od godinu dana, hrvatska javnost danas prvi put čuje! Neslužbeno saznajemo kako je njime predviđena odšteta ZLOMREX-u od 10 milijuna eura, a potpisao ga je posljednjih dana mandata - Damir Polančec.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik