CIMOS uprkos recesiji povećava proizvodnju

Bez autora
Jan 23 2012

Zenički pogon slovenskog CIMOS-a prošlu godinu je, uprkos općoj recesiji, završio sa povećanjem proizvodnje u odnosu na godinu ranije. Proizvodnja iz 2010. od 11.000 tona nadmašena je u prošloj godini za skoro pet posto, s tim da su zadržani svi dosadašnji te da je počela potraga za novim kupcima. Istovremeno je povećan broj zaposlenih. CIMOS proizvodi kočione i druge elemente za putnička i teretna vozila za kompanije kao što su "Citroen", "Peugeot" i "Ford". U 2012. ušli su s ugovorenim poslom za novog velikog kupca "Volkswagen", čime će biti zaokružena lista najpoznatijih svjetskih brendova za koje se dijelovi kočionih sistema proizvode u Zenici. Iako već nekoliko godina zaredom svijet bruji o recesiji, krizi, smanjenju poslova, postigli su da je proizvodnja kontinuirana i nesmanjena. Naprotiv, dobivaju nove poslove i u potpunosti upošljavaju dvije proizvodne linije, a od ove godine imat će i povećanu listu partnera.

CIMOS uprkos recesiji povećava proizvodnjuZenički pogon slovenskog CIMOS-a prošlu godinu je, uprkos općoj recesiji, završio sa povećanjem proizvodnje u odnosu na godinu ranije.

Prema riječima Amira Klinčara, direktora pogona "CIMOC TMD Castinga" u Zenici, proizvodnja iz 2010. od 11.000 tona nadmašena je u prošloj godini za skoro pet posto, s tim da su zadržani svi dosadašnji te da je počela potraga za novim kupcima. Istovremeno je povećan broj zaposlenih.

CIMOS proizvodi kočione i druge elemente za putnička i teretna vozila za kompanije kao što su "Citroen", "Peugeot" i "Ford". U 2012. ušli su s ugovorenim poslom za novog velikog kupca "Volkswagen", čime će biti zaokružena lista najpoznatijih svjetskih brendova za koje se dijelovi kočionih sistema proizvode u Zenici.

- Iako već nekoliko godina zaredom svijet bruji o recesiji, krizi, smanjenju poslova, mi smo postigli da je proizvodnja kontinuirana i nesmanjena. Naprotiv, dobivamo nove poslove i u potpunosti upošljavamo dvije proizvodne linije, a od ove godine imat ćemo i povećanu listu partnera - kaže Klinčar.

Ističe da su stabilni poslovni aranžmani i povjerenje kupaca iz Evrope i svijeta najbitnija referenca te da se očekuje da 2012. bude još bolja i uspješnija. To, prema njegovim riječima, rezultati proizvodnje i narudžbe u januaru najbolje pokazuju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik