Dm i dalje najpoželjniji poslodavac

Bez autora
Jan 23 2012

Treću godinu zaredom prvo mjesto na listi 50 najpoželjnijih poslodavaca u istraživanju portala MojPosao zauzela je tvrtka dm drogerie-markt, a po prvi puta među najpoželjnijim poslodavcima našli su se švedski modni brend H&M i robna kuća IKEA. U istraživanju u kojem je sudjelovalo više od 1.000 ispitanika tijekom prosinca 2011. pokazalo se da je sigurnost radnog mjesta glavni kriterij u odabiru poslodavca prvog izbora. Po tom mjerilu ispitanicima su najatraktivniji HEP i INA. Iza tvrtke dm drogerie-markt, na drugom mjestu je T-HT Grupa, a na trećem mjestu Agrokor. Među prvih 50 poslodavaca koje su ispitanici naveli kao svoje poslodavce prvog izbora, nalaze se još Adris Grupa, Carlsberg Croatia, Croatia Osiguranje, Dalekovod, Dukat, Elektrokontakt, FINA, Franck, H&M, HAC, HGK, HNB, HRT, Hrvatske ceste, Hrvatske šume, Hrvatske vode, HŽ, IBM, IKEA, Jadran Galenski Laboratorij, Kaufland, Kraš, Müller, Nestle, Nova TV, Philip Morris, Procter & Gamble, RBA, Siemens i Vindija.

Dm i dalje najpoželjniji poslodavacTreću godinu zaredom prvo mjesto na listi 50 najpoželjnijih poslodavaca u istraživanju portala MojPosao zauzela je tvrtka dm drogerie-markt, a po prvi puta među najpoželjnijim poslodavcima našli su se švedski modni brend H&M i robna kuća IKEA.

U istraživanju u kojem je sudjelovalo više od 1.000 ispitanika tijekom prosinca 2011. pokazalo se da je sigurnost radnog mjesta glavni kriterij u odabiru poslodavca prvog izbora. Po tom mjerilu ispitanicima su najatraktivniji HEP i INA.

Iza tvrtke dm drogerie-markt, na drugom mjestu je T-HT Grupa, a na trećem mjestu Agrokor.

Među prvih 50 poslodavaca koje su ispitanici naveli kao svoje poslodavce prvog izbora, nalaze se još Adris Grupa, Carlsberg Croatia, Croatia Osiguranje, Dalekovod, Dukat, Elektrokontakt, FINA, Franck, H&M, HAC, HGK, HNB, HRT, Hrvatske ceste, Hrvatske šume, Hrvatske vode, HŽ, IBM, IKEA, Jadran Galenski Laboratorij, Kaufland, Kraš, Müller, Nestle, Nova TV, Philip Morris, Procter & Gamble, RBA, Siemens i Vindija.

Privatne tvrtke u stranom vlasništvu najpoželjnije su radno mjesto za većinu ispitanika - 32 posto, a poražavajuća je činjenica da bi u privatnim tvrtkama u domaćem vlasništvu htjelo raditi svega 13 posto ispitanika, ističe MojPosao.

Harmonične odnose na radnom mjestu i socijalnu odgovornost poslodavca gotovo trećina ispitanika stavila je na drugo mjesto. Te kriterije najviše zadovoljavaju PBZ i dm kod kojeg ispitanici ističu i visinu plaće te socijalnu odgovornost.

Visina plaće i ostale beneficije zauzimaju četvrto mjesto, zajedno s vodstvom u sektoru. Prema visini plaće ističu se dm i Pliva, a zbog vodstva u sektoru poželjna je T-HT Grupa. Napredovanje smatra važnim 17 posto ispitanika pa je, prema tom kriteriju, njihov poslodavac prvog izbora Agrokor.

Na listi najpoželjnijih poslodavaca muškarci su istaknuli dva poslodavca koji nisu ušli u uži izbor kod žena - Google (na petom mjestu) i Microsoft (na osmom). S druge strane, žene su u svom odabiru top deset tvrtki označile dvije banke - Privredna Banka Zagreb (sedmo mjesto) i Erste Steiermärkische Bank (deseto mjesto).

Čak i u doba gospodarske krize polovica ispitanika često razmišlja o promjeni poslodavca, dok njih 31 posto taj problem muči povremeno. Svega 17 posto ispitanika zadovoljno je svojim poslom i ne razmišlja o promjeni tvrtke.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik