Dobit Koka Kole preko 2 milijarde $

Bez autora
Oct 20 2010

Dobit Koka Kole prekoračila je u trećem tromesečju dve milijarde dolara, povećavši se za osam posto u odnosu na isto razdoblje lani. Ovo preduzeće ostvarilo je dobit zahvaljujući rastu prodaje negaziranih bezalkoholnih pića. Prihodi su uvećani za pet posto i iznosili su 8,4 milijarde dolara.Dobit je iznosila 2,1 milijardu dolara, u poređenju sa 1,9 milijardi u trećem tromesečju 2009. U pacifičkoj regiji obim prodaje uvećan je 11 posto, poduprt 12-procentnim rastom u Kini, 11-pocentnim u Japanu i 19-procentnim na Filipinima.

Dobit Koka Kole preko 2 milijarde $Dobit Koka Kole prekoračila je u trećem tromesečju dve milijarde dolara, povećavši se za osam posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Ovo preduzeće ostvarilo je dobit zahvaljujući rastu prodaje negaziranih bezalkoholnih pića. Prihodi su uvećani za pet posto i iznosili su 8,4 milijarde dolara.

Dobit je iznosila 2,1 milijardu dolara, u poređenju sa 1,9 milijardi u trećem tromesečju 2009.

U pacifičkoj regiji obim prodaje uvećan je 11 posto, poduprt 12-procentnim rastom u Kini, 11-pocentnim u Japanu i 19-procentnim na Filipinima.

"Nastavljamo zamah, uz solidan rast obima prodaje, prihoda i dobiti u prethodnom tromesečju. Naši su rezultati nadmašili sve naše dugoročne ciljeve i stvorili su održivu vrednost za naše deoničare", rekao je izvršni direktor Muhtar Kent.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik