Dobit Podravke za trećinu manja nego je predstavila stara uprava

Bez autora
Mar 28 2012

Podravkin Nadzorni odbor na sjednici u četvrtak trebao bi prihvatiti revidirane poslovne rezultate koprivničke prehrambeno-farmaceutske grupacije za 2011. godinu. Neto dobit iznosit će 70-80 milijuna kuna, što će reći da će biti za trećinu manja od podatka s kojim je početkom godine izišla prethodna uprava predvođena Miroslavom Vitkovićem. Nije riječ o tome da je prijašnja uprava frizirala izvješće ili da je novo poslovodstvo, predvođeno Zvonimirom Mršićem, pronašlo nekakve "kosture u ormaru". Ovdje je riječ o umanjivanju akvirirane imovine iz prethodnih razdoblja, dok se operativna dobit neće dirati. Prijašnje akvizicije, poput Ital-Icea, poljskog Warzyvka ili Lera, bile su preplaćene, ali to nijedno poslovodstvo dosad nije željelo priznati i u poslovnim knjigama uskladiti njihovu vrijednost sa stvarnim stanjem. I nakon usklađenja vrijednosti imovine, Podravka će istaknuti dobit od lanjskoga poslovanja.

Dobit Podravke za trećinu manja nego je predstavila stara upravaPodravkin Nadzorni odbor na sjednici u četvrtak trebao bi prihvatiti revidirane poslovne rezultate koprivničke prehrambeno-farmaceutske grupacije za 2011. godinu.

Prema informacijama kojima raspolažemo, neto dobit iznosit će 70-80 milijuna kuna, što će reći da će biti za trećinu manja od podatka s kojim je početkom godine izišla prethodna uprava predvođena Miroslavom Vitkovićem.

Od izvora bliskog menadžmentu doznajemo da nije riječ o tome da je prijašnja uprava frizirala izvješće ili da je novo poslovodstvo, predvođeno Zvonimirom Mršićem, pronašlo nekakve "kosture u ormaru".

– Ovdje je riječ o umanjivanju akvirirane imovine iz prethodnih razdoblja, dok se operativna dobit neće dirati – kazao je naš izvor.

Prema njegovim riječima, prijašnje akvizicije, poput Ital-Icea, poljskog Warzyvka ili Lera, bile su preplaćene, ali to nijedno poslovodstvo dosad nije željelo priznati i u poslovnim knjigama uskladiti njihovu vrijednost sa stvarnim stanjem.

I nakon usklađenja vrijednosti imovine, Podravka će istaknuti dobit od lanjskoga poslovanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik