Dodijeljene Wild Beauty Award 2011: Perast najbolje turističko mjesto

Bez autora
Dec 28 2011

Svečano proglašenje najboljih pojedinaca i kolektiva i dodjela godišnjih nagrada za doprinos kvalitetu, afirmaciji i promociji turističke ponude Crne Gore „Wild Beauty Award 2011.“ obavljeno je sinoć u Dvorcu Kralja Nikole u Baru, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Filipa Vujanovića, a u organizaciji NTO. Dobitnici nagrada “Wild Beauty Award 2011.” u kategoriji hotela su Hotel „Miločer“ sa pet zvjezdica, kojem je dodijeljeno priznanje „Grand Pri“. Najbolji hotel u primorskom dijelu Crne Gore sa četiri zvjezdice je Hotel „Rivijera“ u Petrovcu, a u kontinentalnom dijelu Hotel „Lipka“ u Kolašinu. Najbolji mali hotel u Crnoj Gori je „Per Astra“ u Perastu, dok je najbolji novi hotel u Crnoj Gori mali hotel „SOA“ na Žabljaku, a najbolji gradski hotel je Hotel „City“ u Podgorici. U kategoriji hotelsko turistička preduzeća i agencije najbole rezultate i najveći doprinos razvoju turizma dali su HG „Budvanska rivijera“ AD, koja je proglašena za najbolje hotelsko-turističko preduzeće.

Dodijeljene Wild Beauty Award 2011: Perast najbolje turističko mjestoSvečano proglašenje najboljih pojedinaca i kolektiva i dodjela godišnjih nagrada za doprinos kvalitetu, afirmaciji i promociji turističke ponude Crne Gore „Wild Beauty Award 2011.“ obavljeno je sinoć u Dvorcu Kralja Nikole u Baru, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Filipa Vujanovića, a u organizaciji NTO.

Dobitnici nagrada “Wild Beauty Award 2011.” u kategoriji hotela su Hotel „Miločer“  sa pet zvjezdica, kojem je dodijeljeno priznanje „Grand Pri“. Najbolji hotel u primorskom dijelu Crne Gore sa četiri zvjezdice je Hotel „Rivijera“ u Petrovcu, a u kontinentalnom dijelu  Hotel „Lipka“ u Kolašinu. Najbolji mali hotel u Crnoj Gori je „Per Astra“ u Perastu, dok je najbolji novi hotel u Crnoj Gori mali hotel „SOA“ na Žabljaku, a najbolji gradski hotel je Hotel „City“ u Podgorici.

U kategoriji hotelsko turistička preduzeća i agencije najbole rezultate i najveći  doprinos razvoju turizma dali su HG „Budvanska rivijera“ AD, koja je proglašena za najbolje hotelsko-turističko preduzeće. Turistička agencija sa najboljim rezultatima je Adria DMC, a turistička agencija sa najboljim rezultatima u valorizaciji ponude kontinentalnog i planinskog dijela Crne Gore TA „RAMS“ iz Bijelog Polja.Turističko preduzeće, odnosno agencija sa najboljim rezultatima u oblasti MICE turizma je TA „Talas M“ iz Budve.

Kampanja koja je najviše doprinijela promociji, unapredjenju imidža i podizanju kvaliteta turističke ponude Crne Gore bila je „Wilderness Hiking&Biking u Crnoj Gori“, a najbolja turistička manifestacija u Crnoj Gori Maslinijada – Bar. Nagradu za event godine – dogadjaj sa najvećim promotivnim efektom za Crnu Goru dobio je  David Guettć.

Najbolja plaža u Crnoj Gori po ocjenama članova Savjeta za nagradu „Waild Beauty Award“ je plaža „Safari“ na Velikoj plaži u Ulcinju, dok je epitet najboljeg turističkog mjesta u našoj državi ove godine pripao Perastu. Za najuspješniji Web site proglašen je www.pluzine.travel, a najbolji projekat u oblasti turizma „Putevi sira“.

Za najbolji investicioni projekat iz oblasti turizma u 2011. godini proglašen je Porto Montenegro. Prof.dr Miljan Radović dobitnik je nagrade za životno djelo u turizmu. Nova najatraktivnija turistička ponuda (specifična atrakcija) je „kite surfing“ na Velikoj plaži u  Ulcinju.

Dodjelu ovog prestižnog nacionalnog priznanja ustanovio je Savjet za turizam Vlade Crne Gore 2005. godine u cilju podsticanja i afirmacije sektora turizma, unapređenja kvaliteta, promocije i konkurencije,  slijedeći strateško opredjeljenje za stvaranje održivog i prepoznatljivog turističkog proizvoda Crne Gore, čija je osnovna premisa kvalitet na svim nivoima turističke ponude. Za razliku od prethodnih šest godina ove nije objavljivan javni poziv za kandidovanje i nominaciju kandidata za ovo najveće državno priznanje u oblasti turističke industrije. Sav posao kandidovanja i izbora povjeren je Savjetu od devet članova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik