Dogovor o prodaji JAT-a?

Vlada bi u narednih mesec i po dana trebalo da postigne dogovor o prodaji aviokompanije "Jat ervejz" vlasnicima "Delte" Miroslavu Miškoviću, "MK grupe" Miodragu Kostiću i "Farmakoma" Miroslavu Bogićeviću. Od 25 miliona evra, koliko bi iznosila ukupna investicija, Mišković i Kostić bi dali najviše, ali i Bogićević želi jednaka upravljačka prava. U razgovorima sa Vladom dogovoreno je da država zadrži 50 odsto vlasništva Jata, tako što će obezbediti opremu vrednu 25 miliona evra, koliko bi u kešu uložili i Mišković, Kostić i Bogićević. Novi vlasnici bi pokušali da dogovore nabavku tri nova aviona, smanjili bi broj radnika sa 1.200 na 400, preuzeli sedam aviona od starog Jata. Ocena je da bi nova kompanija poslovala bez profita najmanje tri godine.

Dogovor o prodaji JAT-a?Vlada bi u narednih mesec i po dana trebalo da postigne dogovor o prodaji aviokompanije "Jat  ervejz" vlasnicima "Delte" Miroslavu Miškoviću, "MK grupe" Miodragu Kostiću i "Farmakoma" Miroslavu Bogićeviću, piše današnji Blic.

List navodi da bi od 25 miliona evra, koliko bi iznosila ukupna investicija, Mišković i Kostić dali najviše, ali i da Bogićević želi jednaka upravljačka prava.

U razgovorima sa Vladom dogovoreno je da država zadrži 50 odsto vlasništva Jata, tako što će obezbediti opremu vrednu 25 miliona evra, koliko bi u kešu uložili i Mišković, Kostić i Bogićević.

Novi vlasnici bi pokušali da dogovore nabavku tri nova aviona, smanjili bi broj radnika sa 1.200 na 400, preuzeli sedam aviona od starog Jata. Ocena je da bi nova kompanija poslovala bez profita najmanje tri godine, piše Blic.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik