Edukacijom unaprediti biznis i konkurentnost u Srbiji

Bez autora
Jan 24 2011

Strategija razvoja trgovine ima za cilj očuvanje i unapređenje malih i srednjih preduzeća. Ciljevi tog dokumenta su i jačanje konkurentnosti, privlačenje investicija i širenje trgovine izvan granica Srbije. Približno 60 posto prometa ostvaruje se preko malih i srednjih preduzeća, koja zapošljavaju 74 posto ukupnog broja zaposlenih. Briga za taj segment privrede je briga za potrošače, ravnomernu razvijenost trgovine na čitavom srpskom tržištu i kvalitetnu ponudu, a edukacija i osposobljavanje malih preduzetnika u veštinama vođenja biznisa jedan je od načina da se unaprede biznis i konkurentnost u Srbiji. Sve više ima velikih trgovinskih lanaca, a na tržištu će ostati samo ona mala i srednja preduzeća koja su spremna da uče i prilagođavaju se pravilima tržišta Evropske unije. Iz Ministarstva trgovine i usluga Vlade Republike Srbije je najaviljeno da će od početka februara biti uveden nov način praćenja životnog standarda u Srbiji, koji će biti usklađen sa statistikom Evropske unije, što znači da će potrošačka korpa sadržati isti broj proizvoda kao i u Uniji, a cene će biti upoređivane na isti način.

Edukacijom unaprediti biznis i konkurentnost u SrbijiStrategija razvoja trgovine ima za cilj očuvanje i unapređenje malih i srednjih preduzeća.

Ciljevi tog dokumenta su i jačanje konkurentnosti, privlačenje investicija i širenje trgovine izvan granica Srbije.

Približno 60 posto prometa ostvaruje se preko malih i srednjih preduzeća, koja zapošljavaju 74 posto ukupnog broja zaposlenih. Briga za taj segment privrede je briga za potrošače, ravnomernu razvijenost trgovine na čitavom srpskom tržištu i kvalitetnu ponudu, a edukacija i osposobljavanje malih preduzetnika u veštinama vođenja biznisa jedan je od načina da se unaprede biznis i konkurentnost u Srbiji.

Sve više ima velikih trgovinskih lanaca, a na tržištu će ostati samo ona mala i srednja preduzeća koja su spremna da uče i prilagođavaju se pravilima tržišta Evropske unije.

Iz Ministarstva trgovine i usluga Vlade Republike Srbije je najaviljeno da će od početka februara biti uveden nov način praćenja životnog standarda u Srbiji, koji će biti usklađen sa statistikom Evropske unije, što znači da će potrošačka korpa sadržati isti broj proizvoda kao i u Uniji, a cene će biti upoređivane na isti način.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik