"Folksvagenu" tri nagrade za inovacije

Bez autora
Jan 24 2012

"Folksvagen grupa" osvojila je, u tri od pet kategorija, nagrade za inovacije "Žuti Anđeo 2012", koje svake godine dodeljuje najveći automoblski klub u Evropi ADAC. U kategoriji "Inovacije i životna sredina", nagrađene su kočnice za lančane sudare.Taj sistem se automatski aktivira posle početnog sudara, sa ciljem da smanji ozbiljnost nezgode i izbegne bilo kakve sekundarne sudare, ako je moguće. Sistem će kao značajna inovacja za ukupnu sigunost vozila, biti uključen u novu generaciju "golfa".

"Folksvagenu" tri nagrade za inovacije"Folksvagen grupa" osvojila je, u tri od pet kategorija, nagrade za inovacije "Žuti Anđeo 2012", koje svake godine dodeljuje najveći automoblski klub u Evropi ADAC.

U kategoriji "Inovacije i životna sredina", nagrađene su kočnice za lančane sudare. Taj sistem se automatski aktivira posle početnog sudara, sa ciljem da smanji ozbiljnost nezgode i izbegne bilo kakve sekundarne sudare, ako je moguće. Sistem će kao značajna inovacja za ukupnu sigunost vozila, biti uključen u novu generaciju "golfa".

U kategoriji "Auto", pobedio je "audi Q3" , a čitaoci "ADAC Motorwelt" časopisa su ga odabrali između 40 novih vozila.

Među vozilima koja su se nadmetala u kategoriji "Auto budućnosti" pobedio je "pasat TSI" na prirodni gas, koji prema oceni stručnjaka ima najveću praktičnost, ekonomičnost, kompatibilnost sa životnom sredinom i sigurnost.

U kategoriji "Kvalitet", gde su ocenjivana vozila, koja su na tržištu najmanje tri godine, "Folksvagen" je osvojio drugo mesto sa vozilom "audi 5" i treće sa "škodom superb".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik