Gornji Milanovac: "Svislajon" uplatio dug

Bez autora
Aug 03 2011

Kompanija "Takovo" u vlasništvu Rodoljuba Draškovića, predsednika koncerna "Svislajon-Takovo", na račun ove opštine uplatila je iznos od tačno 6.671.331 dinar, koliko mu je opština tražila za prevođenje parcele u njegovo vlasništvo, na kojoj on gradi stambeno-poslovnu zgradu. Do ovog plaćanja, milanovačka opština je obustavila nastavak izgradnje zgrade u blizini centra grada, dok joj koncern ne izmiri dug. Ova uplata je i zakonski uslov koncernu za dobijanje lokacijske i građevinske dozvole kao i dozvola za priključenje struje, vodovoda, gasovoda. Atraktivna lokacija nalazi se na mestu bivše štamparije "Budućnost", koja je pripadala bivšem PIK-u "Takovo" prodatom 2003. "Svislajonu". Gradnja velelepne "Svislajonove" zgrade je odmakla, već je pod krovom i počela je ugradnja stolarije. Trojnim ugovorom, koji su potpisali Ministarstvo finansija, "Svislajon" i opština, koncern se obavezao da taj dug plati do 31. jula. Tačno je, da je "Svislajon" započeo i nastavio tu gradnju bez dokumentacije, ali je opština naknadno reagovala.

Gornji Milanovac: "Svislajon" uplatio dugKompanija "Takovo" u vlasništvu Rodoljuba Draškovića, predsednika koncerna "Svislajon-Takovo", na račun ove opštine uplatila je iznos od tačno 6.671.331 dinar, koliko mu je opština tražila za prevođenje parcele u njegovo vlasništvo, na kojoj on gradi stambeno-poslovnu zgradu - potvrđeno je u "Takovu" i u opštini.

Do ovog plaćanja, milanovačka opština je obustavila nastavak izgradnje zgrade u blizini centra grada, dok joj koncern ne izmiri dug. Ova uplata je i zakonski uslov koncernu za dobijanje lokacijske i građevinske dozvole kao i dozvola za priključenje struje, vodovoda, gasovoda...

Atraktivna lokacija nalazi se na mestu bivše štamparije "Budućnost", koja je pripadala bivšem PIK-u "Takovo" prodatom 2003. "Svislajonu". Gradnja velelepne "Svislajonove" zgrade je odmakla, već je pod krovom i počela je ugradnja stolarije...!

- Trojnim ugovorom, koji su potpisali Ministarstvo finansija, "Svislajon" i opština, koncern se obavezao da taj dug plati do 31. jula. Tačno je, da je "Svislajon" započeo i nastavio tu gradnju bez dokumentacije, ali je opština naknadno reagovala - kaže Milisav Mirković, predsednik opštine.

Plaćeni iznos, na ravne časti dele Fond za restituciju Republike Srbije i milanovačka opština. Drašković i "Takovo" su planirali da u toj zgradi bude 78 stanova, devet apartmana, osam lokala i jedan restoran.

Nema izuzetaka

Opština ima isti aršin za sve firme i ustanove, što se tiče imovinsko-pravnih odnosa. Nedavno smo, zbog naplate duga za gradsko građevinsko zemljište za kasarnu "Vojvoda Radomir Putnik", blokirali račun Ministarstva odbrane, i tako naplatili oko 15 miliona dinara u opštinski budžet.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik