Gradi se terminal za rasute terete u Luci Ploče

Bez autora
Mar 29 2012

U luci Ploče potpisan je ugovor o izgradnji novog terminala za rasute terete vrijedan 406 milijuna kuna. Gradit će ga španjolsko-hrvatski konzorcij u kojem je tvrtka Viadukt. Površina terminala sa skladišnim prostorom je 25 hektara, a godišnji kapacitet 4,6 milijuna tona. Novac je osiguran kreditom Svjetske banke, a radovi bi trebali početi u svibnju. Radi se o povijesnom trenutku za luku Ploče, jer će postati značajna mediteranska luka u segmentu rasutih tereta, postat će konkurentna, a povećat će se ekološki standardi rukovanja teretom.

Gradi se terminal za rasute terete u Luci PločeU luci Ploče potpisan je ugovor o izgradnji novog terminala za rasute terete vrijedan 406 milijuna kuna. Gradit će ga španjolsko-hrvatski konzorcij u kojem je tvrtka Viadukt.

Površina terminala sa skladišnim prostorom je 25 hektara, a godišnji kapacitet 4,6 milijuna tona. Novac je osiguran kreditom Svjetske banke, a radovi bi trebali početi u svibnju.

Tomislav Batur, ravnatelj Lučke uprave Ploče smatra da se radi o povijesnom trenutku za luku Ploče, jer će postati značajna mediteranska luka u segmentu rasutih tereta, postat će konkurentna, a povećat će se ekološki standardi rukovanja teretom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik