INA: Izdaje se 1,5 milijardi kuna zamjenjivih obveznica

Bez autora
Apr 08 2010

Glavnoj skupštini Ine predloženo je izdavanje zamjenjivih obveznica u iznosu od 1,5 milijardi kuna, a pravo na upis tih obveznica, koje daju pravo na zamjenu za dionice, imat će većinski dioničari - Mol i hrvatska država, dok bi se pravo prvenstva ostalih dioničara pri upisu isključilo, prijedlozi su Uprave Ine za glavnu skupštinu sazvanu za 18. svibnja. Poziv i prijedlog dnevnog reda skupštine Ine objavljeni su u srijedu na Zagrebačkoj burzi i u Vjesniku. Uz odluke o izdavanju zamjenjivih obveznica i o uvjetnom povećanju temeljnoga kapitala, Glavnoj skupštini, uz ostalo, predložena je i odluka o pokriću prošlogodišnjega gubitka Ine d.d. - gubitak u iznosu od 631,35 milijuna kuna pokrio bi se iz zadržane dobiti u visini od 343,46 milijuna kuna, a preostalih 287,89 milijuna kuna iz ostalih rezervi društva...

INA: Izdaje se 1,5 milijardi kuna zamjenjivih obveznica

Glavnoj skupštini Ine predloženo je izdavanje zamjenjivih obveznica u iznosu od 1,5 milijardi kuna, a pravo na upis tih obveznica, koje daju pravo na zamjenu za dionice, imat će većinski dioničari - Mol i hrvatska država, dok bi se pravo prvenstva ostalih dioničara pri upisu isključilo, prijedlozi su Uprave Ine za glavnu skupštinu sazvanu za 18. svibnja. 

Poziv i prijedlog dnevnog reda skupštine Ine objavljeni su u srijedu na Zagrebačkoj burzi i u Vjesniku. Uz odluke o izdavanju zamjenjivih obveznica i o uvjetnom povećanju temeljnoga kapitala, Glavnoj skupštini, uz ostalo, predložena je i odluka o pokriću prošlogodišnjega gubitka Ine d.d. - gubitak u iznosu od 631,35 milijuna kuna pokrio bi se iz zadržane dobiti u visini od 343,46 milijuna kuna, a preostalih 287,89 milijuna kuna iz ostalih rezervi društva. Skupštini Ine predložena je i odluka o isključenju prava prvenstva pri upisu zamjenjivih obveznica kojom bi se utvrdilo da većinski Inini dioničari - Mol i Republika Hrvatska, imaju pravo upisati zamjenjive obveznice. 

Pravo prvenstva ostalih dioničara pri upisu zamjenjivih obveznica isključuje se, navodi se u predloženim odlukama. 
Odlukom, pak, o izdavanju zamjenjivih obveznica precizira se da će se izdati obveznica s pravom zamjene za dionice u ukupnom iznosu od 1,5 milijardi kuna. Nominalnu bi vrijednost po zamjenjivoj obveznici odredila Uprava Ine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik