Industrijska zona Jugoistok biće završena za dva meseca

Bez autora
Apr 08 2010

Industrijska zona "Jugoistok", u koju je Grad Zrenjanin do sada uložio više od dva miliona evra, biće potpuno završena za dva meseca. Prvobitnim rokom bilo je predviđeno da radovi budu završeni za 18 meseci i taj rok ističe ovih dana. Rok za završetak radova je, u dogovoru sa investitorima i gradom, produžen za još tri meseca zbog malih izmena u projektu. Za Industrijsku zonu "Jugoistok" ugovore je do sada potpisalo osam investitora. Među njima su Alpina, OM Inženjering, Eurowind, MG Remedy, ITS Balkan, Altis ćemical, Cirkom i firma Jovanović. Industrijska zona "Jugoistok" smeštena je na zemljištu površine 72 hektara uz mogućnost proširenja na još 1.000 hektara u blizini aerodroma Ečka...

Industrijska zona Jugoistok biće završena za dva meseca

Industrijska zona "Jugoistok", u koju je Grad Zrenjanin do sada uložio više od dva miliona evra, biće potpuno završena za dva meseca, najavili su danas predstavnici izvođača radova - firme Alpina i lokalne samouprave.

Prvobitnim rokom bilo je predviđeno da radovi budu završeni za 18 meseci i taj rok ističe ovih dana.

Predstavnik Alpine Zoran Lazarević rekao je novinarima da je rok za završetak radova, u dogovoru sa investitorima i gradom, produžen za još tri meseca zbog malih izmena u projektu.

"Očekujemo da ćemo, ukoliko nam vremenski uslovi to dozvole, industrijsku zonu kompletirati i predati je na upotrebu i pre, i to već do početka juna", kazao je Lazarević koji je sa predstavnicima lokalne samouprave obišao industrijsku zonu.

Za Industrijsku zonu "Jugoistok" ugovore je do sada potpisalo osam investitora. Među njima su Alpina, OM Inženjering, Eurowind, MG Remedy, ITS Balkan, Altis ćemical, Cirkom i firma Jovanović.

Direktor Direkcije za izgradnju i uređenje grada Branislav Knežević kazao je da još ima zainteresovanih investitora.
"Mnogi gradovi danas pričaju o industrijskim zonama, mada retko koji ima ovo što poseduje Zrenjanin", istakao je Knežević.

Radove u industrijskoj zoni "Jugoistok" danas je obišao i gradonačelnik Zrenjanina Mileta Mihajlov koji je rekao da je zadovoljan dinamikom izvođenja.

Industrijska zona "Jugoistok" smeštena je na zemljištu površine 72 hektara uz mogućnost proširenja na još 1.000 hektara u blizini aerodroma Ečka.

Izgradnju infrastrukture u toj zoni, što je najbolje ocenjen infrastrukturni projekat od 105 pristiglih iz Srbije, finansirala je Evropska agencija za rekonstrukciju sa četiri miliona evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik