Inovatori osvojili zlatnog Arhimeda

Bez autora
Apr 08 2010

Na 13. moskovskome međunarodnom salonu inovacija i inovacijskih tehnologija "Arhimed", održanom u kulturno-izložbenom centru Sokoljniki, hrvatski su inovatori sudjelovali deseti put. Osvojili su najveću nagradu - zlatnu statuu Arhimeda te šest zlatnih medalja, tri srebrne i sedam posebnih nagrada. Zlatnu statuu Arhimeda dobio je Hrvatski savez inovatora za ukupan nastup i organizaciju inventivnog rada. Nositelji zlatnih odličja su Melita Pavlek-Moćan iz Zagreba, za COSMEL - prirodnu organsku dermokozmetiku; Tomislav Bronzin iz tvrtke CITUS d.o.o., za Protect @ work; Nenad Zlamal s mentorom Ivanom Jurićem s Fakulteta strojarstva i brodogradnje, za scenski rasvjetni pult; Studio za dizajn DEMI DESIGN, za kolekciju poslovnih i protokolarnih proizvoda s logotipom Nikole Tesle, nazvane "Tesla - Genius for the Future"; Dominik Lukanović iz Senja, za geodetski etui, te Ivan Vrsalović iz Rijeke, za vjetroturbinu u kombiniranoj sapnici...

Inovatori osvojili zlatnog Arhimeda

Na 13. moskovskome međunarodnom salonu inovacija i inovacijskih tehnologija "Arhimed", održanom u kulturno-izložbenom centru Sokoljniki, hrvatski su inovatori sudjelovali deseti put. Osvojili su najveću nagradu - zlatnu statuu Arhimeda te šest zlatnih medalja, tri srebrne i sedam posebnih nagrada.

Kako je priopćio Hrvatski savez inovatora, zlatnu statuu Arhimeda dobio je Hrvatski savez inovatora za ukupan nastup i organizaciju inventivnog rada. Nositelji zlatnih odličja su Melita Pavlek-Moćan iz Zagreba, za COSMEL - prirodnu organsku dermokozmetiku; Tomislav Bronzin iz tvrtke CITUS d.o.o., za Protect @ work; Nenad Zlamal s mentorom Ivanom Jurićem s Fakulteta strojarstva i brodogradnje, za scenski rasvjetni pult; Studio za dizajn DEMI DESIGN, za kolekciju poslovnih i protokolarnih proizvoda s logotipom Nikole Tesle, nazvane "Tesla - Genius for the Future"; Dominik Lukanović iz Senja, za geodetski etui, te Ivan Vrsalović iz Rijeke, za vjetroturbinu u kombiniranoj sapnici.

Srebrnim medaljama nagrađeni su Kristijan Blaškić iz Udruge inovatora Veleučilišta u Karlovcu, za magnetni amortizer; Tino Herljević s mentoricom Sanjom Kovačević iz Osnovne škole Augusta Šenoe u Zagrebu, za solarni tracking sustav, te učenici Anton Bačić i David Dodaj s mentoricom Ružicom Kamenjašević iz Srednje škole za elektrotehniku i računalstvo iz Rijeke, za bežični videonadzor putem TV ekrana.

Od posebnih nagrada valja istaknuti zlatni pokal Rumunjskog foruma izumitelja, koji je dobio Nenad Zlamal s mentorom Ivanom Jurićem s Fakulteta strojarstva i brodogradnje, za scenski rasvjetni pult kao najbolju inovaciju mladih koja se već primjenjuje. Ivan Jurić nagrađen je i diplomom "Tesla Festa".
Kristijan Blaškić iz Udruge inovatora Veleučilišta u Karlovcu dobio je za magnetni amortizer zlatnu medalju "Novo vrijeme" Međunarodne organizacije novih proizvoda i tehnologija.
Tino Herljević i njegova mentorica Sanja Kovačević za solarni tracking sustav dobili su AGEPI, medalju moldavske Agencije za intelektualno vlasništvo.

Predsjednica Hrvatskog saveza inovatora Ljiljana Pedešić, za doprinos poticanju kreativnosti, nagrađena je "Inventive meritom", zlatnom medaljom Nacionalnog instituta za inovacije iz Rumunjske, prenosi Hina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik