Još nema interesovanja za partnerstvo sa Jatom

Bez autora
Aug 07 2011

Nijedna kompanija nije do sada otkupila dokumentaciju na raspisani tender za pronalaženje strateškog partnera koji sa "Jat ervejzom" treba da osnuje novu nacionalnu aviokompaniju. Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku saopštilo je početkom ovog meseca da će se vrednovanje ponuda i pregovori realizovati u novembru i decembru, a izbor strateškog partnera očekuje se do kraja godine. Do juna sledeće godine realizovale bi se aktivnosti na uspostavljanju nove kompanije, prenosu sredstava i regulisanju obaveza „Jat ervejza". Model osnivanja nove aviokompanije, njena inicijalna veza sa „Jat ervejzom", moguće opcije vlasničke strukture nove aviokompanije, ime nove kompanije dogovoriće se sa izabranim investitorom u okviru fleksibilnog, neograničavajućeg i nediskriminatorskog pristupa.

Još nema interesovanja za partnerstvo sa JatomNijedna kompanija nije do sada otkupila dokumentaciju na raspisani tender za pronalaženje strateškog partnera koji sa "Jat ervejzom" treba da osnuje novu nacionalnu aviokompaniju, rekao je Milutin Mrkonjić, ministar za infrastrukturu i energetiku.

"Koliko ja znam do danas niko nije otkupio tendersku dokumentaciju", rekao Mrkonjić na mostu kod Beške.

Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku saopštilo je početkom ovog meseca da će se vrednovanje ponuda i pregovori realizovati u novembru i decembru, a izbor strateškog partnera očekuje se do kraja godine.

Do juna sledeće godine realizovale bi se aktivnosti na uspostavljanju nove kompanije, prenosu sredstava i regulisanju obaveza „Jat ervejza".

Model osnivanja nove aviokompanije, njena inicijalna veza sa „Jat ervejzom", moguće opcije vlasničke strukture nove aviokompanije, ime nove kompanije dogovoriće se sa izabranim investitorom u okviru fleksibilnog, neograničavajućeg i nediskriminatorskog pristupa, navedeno je u saopštenju.

Vlada je krajem jula usvojila program kojim se definišu strateški ciljevi za stvaranje nove aviokompanije po predlogu konzorcijuma koji predvodi "Dilojt", koji je prethodno određen za savetnika u postupku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik