Kartice za kupovinu preko interneta

Bez autora
Jan 23 2012

Pojedine banke u Srbiji u ponudi imaju posebne vrste platnih kartica, namenjenih isključivo za kupovinu putem interneta. Njihov korisnik može da bude svaki punoletan građanin koji na poseban račun položi određenu količinu novca. Inteza banka nudi specifičnu platnu karticu namenjenu isključivo plaćanju robe i usluga na „mreži“. To je „viza internet“ debitna kartica koju nije moguće koristiti na klasičnim mestima prodaje, kao ni za podizanje gotovine na bankomatima. Pri vršenju on-lajn plaćanja potrebno je identifikovati se brojem kartice, rokom važnosti i trocifrenim zaštitnim brojem, koji se nalazi na prednjoj strani kartice. Potrošnja je ograničena iznosom koji se prethodno uplati na namenski račun za koji je kartica vezana. Zahvaljujući ovakvom sistemu rada, tekući račun korisnika „viza internet“ platne kartice kao i dozvoljeno prekoračenje, zaštićeni su od eventualnih zloupotreba jer je za kupovinu moguće trošiti samo onoliko sredstava koliko je deponovano na namenskom računu.

Kartice za kupovinu preko internetaPojedine banke u Srbiji u ponudi imaju posebne vrste platnih kartica, namenjenih isključivo za kupovinu putem interneta.

Njihov korisnik može da bude svaki punoletan građanin koji na poseban račun položi određenu količinu novca.

- Inteza banka nudi specifičnu platnu karticu namenjenu isključivo plaćanju robe i usluga na „mreži“ - rečeno je „Novostima“ u ovoj banci.

- To je „viza internet“ debitna kartica koju nije moguće koristiti na klasičnim mestima prodaje, kao ni za podizanje gotovine na bankomatima.

Pri vršenju on-lajn plaćanja potrebno je identifikovati se brojem kartice, rokom važnosti i trocifrenim zaštitnim brojem, koji se nalazi na prednjoj strani kartice. Potrošnja je ograničena iznosom koji se prethodno uplati na namenski račun za koji je kartica vezana.

- Zahvaljujući ovakvom sistemu rada, tekući račun korisnika „viza internet“ platne kartice kao i dozvoljeno prekoračenje, zaštićeni su od eventualnih zloupotreba jer je za kupovinu moguće trošiti samo onoliko sredstava koliko je deponovano na namenskom računu - objašnjavaju u banci.

I Rajfajzen banka u ponudi ima posebnu vrstu kartice za plaćanja na internetu, „viza virtuon“ karticu.

- Klijentima preporučujemo da na račune „viza virtuon“ kartice uplate, odnosno prenesu, iznos sredstava neophodan za kupovinu neposredno pre same transakcije - objašnjavaju za „Novosti“ u ovoj banci.

Hipo banka je jedna od onih koja u ponudi nema posebnu karticu za plaćanja na internetu.

- Međutim, ove vrste transakcija su našim klijentima omogućene ostalim karticama - ističu u Hipo banci.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik