LPGD prvorangirani na tenderu za gradnju golf terena u Tivtu

Bez autora
Dec 28 2011

Podgorička kompanija LPGD, iza koje stoji holandski Lemon, prvorangirana je na tenderu za gradnju golf terena u Tivtu. Tivatski Golf Development, čiji je osnivač Adriatic Marinas kanadskog biznismena Petera Munka, na drugom je mjestu zbog lošije finansijske ponude. Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte prihvatio je predloženu rang listu i početak pregovora sa investitorima iz Holandije, koje mu je dostavila Tenderska komisija za turizam. Ponuđači će biti informisani o rezultatima tendera, dok bi pregovori sa prvorangiranim trebalo da počnu nakon praznika. U tom procesu bi trebalo da se pokaže da li investitor ima finansijsku snagu da izgradi golf terene. LPGD je ponudio 11,3 miliona EUR za 90 godina zakupa zemljišta tivatskog preduzeća Montepranco-Bokaprodukt i investicioni program od 181,6 miliona EUR za devet godina. Oni nude i godišnju zakupninu od 16 centi po kvadratnom metru zemljišta ukupne površine 786,68 hiljada kvadrata. Mank je ponudio 18 puta manje za investicije, odnosno deset miliona za petogodišnja kapitalna ulaganja. Spreman je da plati ukupno 10,6 miliona EUR za zakup zemljišta, dok bi svaki kvadrat godišnje plaćao 15 centi.

LPGD prvorangirani na tenderu za gradnju golf terena u TivtuPodgorička kompanija LPGD, iza koje stoji holandski Lemon, prvorangirana je na tenderu za gradnju golf terena u Tivtu.

Tivatski Golf Development, čiji je osnivač Adriatic Marinas kanadskog biznismena Petera Munka, na drugom je mjestu zbog lošije finansijske ponude.

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte prihvatio je predloženu rang listu i početak pregovora sa investitorima iz Holandije, koje mu je dostavila Tenderska komisija za turizam, pišu Vijesti javila je MINA-BUSINESS.

Ponuđači će biti informisani o rezultatima tendera, dok bi pregovori sa prvorangiranim trebalo da počnu nakon praznika. U tom procesu bi trebalo da se pokaže da li investitor ima finansijsku snagu da izgradi golf terene.

LPGD je ponudio 11,3 miliona EUR za 90 godina zakupa zemljišta tivatskog preduzeća Montepranco-Bokaprodukt i investicioni program od 181,6 miliona EUR za devet godina. Oni nude i godišnju zakupninu od 16 centi po kvadratnom metru zemljišta ukupne površine 786,68 hiljada kvadrata.

Mank je ponudio 18 puta manje za investicije, odnosno deset miliona za petogodišnja kapitalna ulaganja. Spreman je da plati ukupno 10,6 miliona EUR za zakup zemljišta, dok bi svaki kvadrat godišnje plaćao 15 centi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik