"Metalno" gradi širom Evrope

Bez autora
Mar 28 2012

Nakon što su prošlu godinu završili prebačajem ambicioznog plana za više od dvadeset posto, u zeničkoj kompaniji "Metalno" i ove godine već imaju dogovorenih poslova u vrijednosti većoj od 12 miliona KM. Lani su planirali 25, a uspjeli su realizirati posao od 29,5 miliona KM. Iako je bilo na desetine poslova, proteklih dana okončan je i posljednji transfer konstrukcija za arenu u Štokholmu, milionski posao u glavnom gradu Švedske. Za ovu godinu "Metalno" već ima planove za gradnju dijelova za vjetroelektrane za svog dugogodišnjeg naručioca iz Njemačke te ugovoreni posao na čeličnim konstrukcijama šest objekata u Švedskoj, za dvije tamošnje kompanije. Potpisali su ugovor i s njemačko-austrijskim partnerom za gradnju tržnog centra u jednom austrijskom gradu, dok na domaćem tržištu imaju višegodišnji posao s "Mittalom" na rekonstrukcijama i remontima postrojenja unutar njihove kompanije.

"Metalno" gradi širom EvropeNakon što su prošlu godinu završili prebačajem ambicioznog plana za više od dvadeset posto, u zeničkoj kompaniji "Metalno" i ove godine već imaju dogovorenih poslova u vrijednosti većoj od 12 miliona KM.

Milionski posao

- Lani smo planirali 25, a uspjeli smo realizirati posao od 29,5 miliona KM. Iako je bilo na desetine poslova, s ponosom ističemo da je proteklih dana okončan i posljednji transfer konstrukcija za arenu u Štokholmu, milionski posao u glavnom gradu Švedske - ističe Semiz Šišić, direktor zeničkog "Metalnog".

Za ovu godinu "Metalno" već ima planove za gradnju dijelova za vjetroelektrane za svog dugogodišnjeg naručioca iz Njemačke te ugovoreni posao na čeličnim konstrukcijama šest objekata u Švedskoj, za dvije tamošnje kompanije.

Tržni centar

- Potpisali smo ugovor i s njemačko-austrijskim partnerom za gradnju tržnog centra u jednom austrijskom gradu, dok na domaćem tržištu imamo višegodišnji posao s "Mittalom" na rekonstrukcijama i remontima postrojenja unutar njihove kompanije. Nedavno smo završili i u Sarajevo prevezli metalnu konstrukciju mosta kod Akademije likovnih umjetnosti. Uz ove, imamo i niz poslova u termoelektranama i rudnicima u Federaciji - kazao nam je Šišić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik