Milioni eura za dobre ideje

Bez autora
Mar 07 2012

"Apriori organizacija BiH", zajedno s predavačima firme "RR&Co. Knowledge Centre" iz Ljubljane, organizirala je dvodnevni seminar "Prvi koraci prema nepovratnim sredstvima Evropske unije za BiH - Milioni eura za dobre ideje", koji je počeo jutros u Sarajevu. Učešće na seminaru potvrdila su 34 predstavnika privatnih i državnih firmi, državnih institucija i nevladinog sektora, a cilj seminara je s jedne strane upoznati sve mogućnosti za dobijanje nepovratnih sredstava koja su dostupna organizacijama iz BiH, a s druge strane kako pripremiti jedan projekt koji bi dobio finansiranje iz fondova Evropske unije. Organizacije iz BiH imaju dosta znanja za apliciranje za sredstva Evropske unije, s tim što su uglavnom fokusirane na sredstva iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA). Međutim, to je samo jedan dio sredstava koja su na raspolaganju BiH. Zato i jeste jedan od ciljeva prezentirati ostale razvojne programe Evropske unije koji su na raspolaganju organizacijama iz BiH.

Milioni eura za dobre ideje"Apriori organizacija BiH", zajedno s predavačima firme "RR&Co. Knowledge Centre" iz Ljubljane, organizirala je dvodnevni seminar "Prvi koraci prema nepovratnim sredstvima Evropske unije za BiH - Milioni eura za dobre ideje", koji je počeo jutros u Sarajevu.

Učešće na seminaru potvrdila su 34 predstavnika privatnih i državnih firmi, državnih institucija i nevladinog sektora, a prema riječima konsultanta firme "RR&Co." Ivice Ilića, cilj seminara je s jedne strane upoznati sve mogućnosti za dobijanje nepovratnih sredstava koja su dostupna organizacijama iz BiH, a s druge strane kako pripremiti jedan projekt koji bi dobio finansiranje iz fondova Evropske unije.

On navodi da organizacije iz BiH imaju dosta znanja za apliciranje za sredstva Evropske unije, s tim što su uglavnom fokusirane na sredstva iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA).

- Međutim, to je samo jedan dio sredstava koja su na raspolaganju BiH. Zato i jeste jedan od ciljeva prezentirati ostale razvojne programe Evropske unije koji su na raspolaganju organizacijama iz BiH, kazao je Ilić.

Pritom  je mislio na Sedmi okvirni program za istraživanje i razvoj, za koji ističe da predstavlja "jedan ogromni potencijal", zatim program Kultura, program za omladinu, program za podizanje konkurentnosti i druge.

Svi polaznici seminara će po njegovom završetku dobiti certifikat firme "RR&Co."

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik