Na Babanovcu gostiju sve više

Bez autora
Jan 24 2012

Zimski centar Babanovac na Vlašiću proteklog vikenda privukao je izuzetno veliki broj ljubitelja skijanja, sankanja, snežnih radosti i rekreacije. Domaćini kažu da se, posle nekoliko sezona bez snega,januar pošteno odužio obilnim padavinama i doneo idealne uslove za sve vrste zimskih sportova. Visina snežnog pokrivača na Babanovcu iznosi oko 40 centimetara, ali je na višim terenima debljina snega i pola metra. Na Babanovcu su prošlog vikenda skijali brojni Banjalučani kojima je ovaj centar nadohvat ruke, udaljen svega 80 kilometara od grada. Stigle su i cele porodice, sa decom, kojoj je ovo bio poslednji vikend raspusta pošto je u ponedeljak počela nova školska godina. Cena jednodnevne ski-karte iznosi 27 konvertibilnih maraka, a za noćno skijanje 15 KM. Reflektori se uključuju sredom, petkom i subotom, od 18.30 do 21.30 časova. Na Vlašiću se nudi raznovrsna hrana. Obilna porcija uštipaka sa čuvenim vlašićkim sirom i kajmakom košta šest maraka, a porcija ćevapčića pet KM.

Na Babanovcu gostiju sve višeZimski centar Babanovac na Vlašiću proteklog vikenda privukao je izuzetno veliki broj ljubitelja skijanja, sankanja, snežnih radosti i rekreacije.

Domaćini kažu da se, posle nekoliko sezona bez snega,januar pošteno odužio obilnim padavinama i doneo idealne uslove za sve vrste zimskih sportova. Visina snežnog pokrivača na Babanovcu iznosi oko 40 centimetara, ali je na višim terenima debljina snega i pola metra.

Na Babanovcu su prošlog vikenda skijali brojni Banjalučani kojima je ovaj centar nadohvat ruke, udaljen svega 80 kilometara od grada. Stigle su i cele porodice, sa decom, kojoj je ovo bio poslednji vikend raspusta pošto je u ponedeljak počela nova školska godina.

Cena jednodnevne ski-karte iznosi 27 konvertibilnih maraka, a za noćno skijanje 15 KM. Reflektori se uključuju sredom, petkom i subotom, od 18.30 do 21.30 časova.

Na Vlašiću se nudi raznovrsna hrana. Obilna porcija uštipaka sa čuvenim vlašićkim sirom i kajmakom košta šest maraka, a porcija ćevapčića pet KM.

- Ja sam skijaš-početnik, ali sam i pored padova uživao u ovom ambijentu i sjajnoj atmosferi. Budući da se, kao u Bregovićevoj pesmi, skijanje brzo uči, nadam se da ću i ja uskoro stati na čvrste noge i bez straha se spuštati niz prelepe staze na Markovcu i Babanovcu - rekao nam je Dalibor iz Banjaluke.

Dalibor skijaškim početnicima poručuje da, pre nego što stanu na skije, isključe mobilne telefone i druge tehničke spravice, kako bi u miru uživali u zimskim čarolijama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik