Nagrade od 5.000 dinara za sve zaposlene

Bez autora
Oct 28 2010

Gradske vlasti donele su odluku da novčano nagrade zaposlene i pomognu rešavanje problema sa dugovanjima za porez na imovinu u fabrici „Prva iskra namenska“ u Bariču.Odbrambena industrija u Srbiji je u protekloj godini pokazala izvozni potencijal od pola milijarde dolara, pa je grad odlučio da pomogne Vladi Srbije u povećanju njenih kapaciteta. Zaposleni u „Prvoj iskri namenskoj“ su ostvarili izvoz vredan milion evra radeći u najtežim uslovima i sa najopasnijim materijama, pa je gradonačelnik odlučio da se svih 126 radnika nagradi sa po 5.000 dinara.

Nagrade od 5.000 dinara za sve zaposleneGradske vlasti donele su odluku da novčano nagrade zaposlene i pomognu rešavanje problema sa dugovanjima za porez na imovinu u fabrici „Prva iskra namenska“ u Bariču.

Član Gradskog veća Miroslav Čučković i gradska sekretarka za privredu Olivera Savović posetili su juče ovu fabriku.

 - Odbrambena industrija u Srbiji je u protekloj godini pokazala izvozni potencijal od pola milijarde dolara, pa je grad odlučio da pomogne Vladi Srbije u povećanju njenih kapaciteta. Zaposleni u „Prvoj iskri namenskoj“ su ostvarili izvoz vredan milion evra radeći u najtežim uslovima i sa najopasnijim materijama, pa je gradonačelnik odlučio da se svih 126 radnika nagradi sa po 5.000 dinara.

Budući da bi dug za porez na imovinu mogao da optereti poslovanje fabrike, odnosno da se zbog njega blokira račun i obustavi proizvodnja, grad će nastojati da deo kamata bude otpisan, a ostatak duga reprogramiran - rekao je Čučković.

On je najavio i da će grad obezbediti video-nadzor u fabrici, a budući da lokalno komunalno preduzeće za održavanje zelenih površina ne može da oreže krošnje pojedinih stabala u krugu fabrike, to će uraditi JKP Zelenilo - Beograd i tako povećati bezbednost u fabričkom krugu.

Fabrika ima vatrogasno vozilo staro 30 godina, koje je veoma značajano i za zaposlene i za stanovnike Bariča, pa će grad ili posredovati da Policijska uprava u Beogradu da jedno svoje vatrogasno vozilo, ili će sledeće godine biti nabavljeno novo vozilo.

Direktor fabrike Stanoje Biočanin, zahvalio je gradu na razumevanju i pomoći u rešavanju problema, a radnik Radovan Vesić je u ime zaposlenih zahvalio na novčanoj pomoći grada i rekao da će im mnogo značiti kao podsticaj u veoma odgovornom poslu, koji se u fabrici odvija u tri smene.

Ove godine fabrika je samo preradom izvađenih eksploziva zaradila više od milion evra, a već u septembru ostvaren je plan proizvodnje iz prošle godine. Fabrika proizvodi i farmaceutske sirovine i autokozmetiku, a razvoj vojne industrije Srbije omogućiće joj da od iduće godine proizvodi i sveže eksplozive za izvoz.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik