Obnova rečne flote JRB u narednih pet godina

Bez autora
Dec 28 2011

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja u Vladi Republike Srbije Nebojša Ćirić najavio je danas novi ciklus investiranja u preduzeće Jugoslovensko rečno brodarstvo (JRB) vredan između 40 i 45 miliona evra. Realizacija ulaganja će početi 2012. godine, a pomenuta suma će biti investirana u narednih pet godina. Polovinu sredstava obezbediće JRB, dok će drugu polovinu obezbediti država. Jedan deo sredstava će biti uložen u popravku postojeće flote, brodova i barži, u skladu sa novim propisima o transportu tečnog tereta koji će stupiti na snagu 2017. godine, a drugi deo novca biće uložen u kupovinu nove flote, kao i novih barži za transport tečnog i suvog tereta. Investicioni program treba da rezultira time da JRB u narednih pet godina potpuno obnovi rečnu flotu i preuzme lidersku poziciju ne samo u Srbiji već i u okruženju. JRB ima kapacitete u smislu ljudskih resursa i tehnike da ispuni taj plan. Preduzeće Jugoslovensko rečno brodarstvo predstavlja najveću srpsku brodarsku kompaniju sa tradicijom dugom više od 150 godina i pripada grupi od pet najvećih brodarstava na Dunavu. Ovo preduzeće strateški je važno za državu i cilj je da ono zadrži lidersku poziciju.

Obnova rečne flote JRB u narednih pet godinaMinistar ekonomije i regionalnog razvoja u Vladi Republike Srbije Nebojša Ćirić najavio je danas novi ciklus investiranja u preduzeće Jugoslovensko rečno brodarstvo (JRB) vredan između 40 i 45 miliona evra.

Realizacija ulaganja će početi 2012. godine, a pomenuta suma će biti investirana u narednih pet godina. Polovinu sredstava obezbediće JRB, dok će drugu polovinu obezbediti država. Jedan deo sredstava će biti uložen u popravku postojeće flote, brodova i barži, u skladu sa novim propisima o transportu tečnog tereta koji će stupiti na snagu 2017. godine, a drugi deo novca biće uložen u kupovinu nove flote, kao i novih barži za transport tečnog i suvog tereta.

Investicioni program treba da rezultira time da JRB u narednih pet godina potpuno obnovi rečnu flotu i preuzme lidersku poziciju ne samo u Srbiji već i u okruženju. JRB ima kapacitete u smislu ljudskih resursa i tehnike da ispuni taj plan.

Preduzeće Jugoslovensko rečno brodarstvo predstavlja najveću srpsku brodarsku kompaniju sa tradicijom dugom više od 150 godina i pripada grupi od pet najvećih brodarstava na Dunavu. Ovo preduzeće strateški je važno za državu i cilj je da ono zadrži lidersku poziciju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik