Otvorena pretkvalifikaciona dokumentacija za izgradnju poddeonice Kravice –Zvirovići

Bez autora
Oct 28 2010

U ponedjeljak, 26. oktobra 2010. godine, u prostorijama Federalne direkcije za izgradnju, održavanje i upravljanje autocesta, u Mostaru, upriličeno je javno otvaranje pristigle dokumentacije za pretkvalifikaciju “Izgradnja autoceste na trasi Koridora Vc na dionici Počitelj – Bijača, poddeonica Kravice – Zvirovići.“ U pretkvalifikacionom delu konkursa prijavilo se dvanaest kompanija/konzorcija iz šest zemalja: Austrija, Slovenija, Švajcarska, Češka Republika, Hrvatska i Bosna i Hercegovina. Kako je saopštio Erdal Trhulj, direktor Federalne direkcije za autoceste, Direkcija će izvršiti evaluaciju pristigle dokumentacije u svrhu utvrđivanja koje kompanije zadovoljavaju propisane kriterije za što je poterebno minimum 60 dana. Nakon toga biće poznato koje su kompanije prošle pretkvalifikacioni krug te će iste biti pozvane da dostave svoje finansijske ponude. Poddeonica Zvirovići – Kravice se finansira iz kredita EBRD-a, a planirani početak izgradnje je proljeće 2011. godine.

Otvorena pretkvalifikaciona dokumentacija za izgradnju poddeonice Kravice –ZvirovićiU ponedjeljak, 26. oktobra 2010. godine, u prostorijama Federalne direkcije za izgradnju, održavanje i upravljanje autocesta, u Mostaru, upriličeno je  javno otvaranje pristigle dokumentacije za pretkvalifikaciju “Izgradnja autoceste na trasi Koridora Vc na dionici Počitelj – Bijača, poddeonica Kravice – Zvirovići.“

U pretkvalifikacionom delu konkursa prijavilo se dvanaest kompanija/konzorcija iz šest zemalja: Austrija, Slovenija, Švajcarska, Češka Republika, Hrvatska i Bosna i Hercegovina.

Javnim otvaranjem pristigle dokumentacije konstatovano je da su se na objavljeni konkurs prijavile sledeće kompanije:

  1. 1. Swietelsky, Austrija
  2. 2. Cooperativa Muratori & Cementisti, Italija
  3. BH Konzorcij: Hidrogradnja d.d Euroasfalt d.o.o., GP ŽGP d.d. i HP Investing, Bosna i Herzegovina
  4. JV: Cesta-Varaždin, Zagorje-Tehnobeton i Skladgradnja, Hrvatska
  5. Primorje d.d., Slovenija
  6. SCT d.d., Slovenija
  7. Strabag AG, Austrija
  8. JV: Konstruktor - Hidroelektra, Hrvatska
  9. JV: Alpine Bau i Osijek - Koteks, Austrija i Hrvatska
  10. Viadukt d.d., Hrvatska
  11. Consortium of OHL ŽS i Niskogradnja Laktaši, Češka Republika i Bosna i Hercegovina
  12. JV: SEPA/ Mucić & Co/  i Marti Tunnelbau, Italija, Hrvatska i Švajcarska

Kako je saopštio Erdal Trhulj, direktor Federalne direkcije za autoceste, Direkcija će izvršiti evaluaciju pristigle dokumentacije u svrhu utvrđivanja koje kompanije zadovoljavaju propisane kriterije za što je poterebno minimum 60 dana. Nakon toga biće poznato koje su kompanije prošle pretkvalifikacioni krug te će iste biti pozvane da dostave svoje finansijske ponude.

Poddeonica Zvirovići – Kravice se finansira iz kredita EBRD-a, a planirani početak izgradnje je proljeće 2011. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik