Pad prometa robe u trgovini na malo u februaru

Bez autora
Apr 01 2012

Promet robe u trgovini na malo u februaru 2012. godine, u odnosu na februar prošle godine, manji je u tekućim cenama za 0,3 posto, a u stalnim cenama za 5,8 posto. U februaru, u poređenju sa januarom, promet robe je manji u tekućim cenama za 5,4 posto, a u stalnim cenama za 6,2 posto.Promet robe u trgovini na malo u periodu januar-februar ove godine, kada se uporedi sa istim periodom 2011. godine, veći je u tekućim cenama za jedan posto, dok je u stalnim cenama manji za 4,7 posto.

Pad prometa robe u trgovini na malo u februaruPrema saopštenju Republičkog zavoda za statistiku, promet robe u trgovini na malo u februaru 2012. godine, u odnosu na februar prošle godine, manji je u tekućim cenama za 0,3 posto, a u stalnim cenama za 5,8 posto.

U februaru, u poređenju sa januarom, promet robe je manji u tekućim cenama za 5,4 posto, a u stalnim cenama za 6,2 posto.

U saopštenu se navodi da je promet robe u trgovini na malo u periodu januar-februar ove godine, kada se uporedi sa istim periodom 2011. godine, veći u tekućim cenama za jedan posto, dok je u stalnim cenama manji za 4,7 posto.

Podaci o prometu robe u trgovini na malo, izuzev prometa na malo motornim vozilima, motociklima i delovima, dobijeni su na osnovu redovnog mesečnog statističkog istraživanja.

Indeksi prometa robe u stalnim cenama dobijeni su deflacioniranjem indeksa u tekućim cenama odgovarajućim indeksima potrošačkih cena, iz kojih su isključeni voda (iz komunalnih sistema), struja i motorna vozila, motocikli i delovi, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik