Počinje letnji red letenja

Bez autora
Mar 25 2012

Putnici Jat Airways-a će imati mogućnost da u toku letnje sezone od nedelje, 25. marta, do 27. oktobra 2012. putuju iz Beograda u 35 evro-mediteranskih gradova i 25 zemalja. U toku letnje sezone Jat će obavljati saobraćaj sa 231 frekvencijom nedeljno, a u ponudi će biti i 56 letova koje nacionalna aviokompanija ima u saradnji sa "code share" partnerima, na bazi komercijalnih ugovora o zajedničkom korišćenju linija. Tokom letnje sezone Jat će otvoriti saobraćaj za tri destinacije u Hrvatskoj (Split, Dubrovnik i Pula), a ponovo će poleteti i prema Heroni u Španiji, kao i prema Ohridu i Solunu. Kako bi izašao u susret većem interesovanju putnika za putovanja prema Londonu, povodom predstojećih Olimpijskih igara, Jat će tokom ovog leta, od sredine juna do sredine septembra, pored sletanja na najveći londonski aerodrom Heathrow, sletati i na aerodrom Gatwick.

Počinje letnji red letenjaPutnici Jat Airways-a će imati mogućnost da u toku letnje sezone od nedelje, 25. marta, do 27. oktobra 2012. putuju iz Beograda u 35 evro-mediteranskih gradova i 25 zemalja.

U toku letnje sezone Jat će obavljati saobraćaj sa 231 frekvencijom nedeljno, a u ponudi će biti i 56 letova koje nacionalna aviokompanija ima u saradnji sa "code share" partnerima, na bazi komercijalnih ugovora o zajedničkom korišćenju linija.

Tokom letnje sezone Jat će otvoriti saobraćaj za tri destinacije u Hrvatskoj (Split, Dubrovnik i Pula), a ponovo će poleteti i prema Heroni u Španiji, kao i prema Ohridu i Solunu.

Kako bi izašao u susret većem interesovanju putnika za putovanja prema Londonu, povodom predstojećih Olimpijskih igara, Jat će tokom ovog leta, od sredine juna do sredine septembra, pored sletanja na najveći londonski aerodrom Heathrow, sletati i na aerodrom Gatwick.

Pored ovih destinacija, tu su i dodatne frekvencije za Moskvu kako bi putnici imali bolje veze sa destinacijama u regionu. Takođe, povećan je i broj frekvencija sa Bečom, Briselom, Diseldorfom, Rimom, Solunom i Larnakom. Od 1. juna posle otvaranja novog aerodroma u Berlinu, Jat će povećati i broj frekvencija prema ovom gradu.

Na relaciji Beograd – Split Jat će poleteti početkom jula i leteće svakog ponedeljka i četvrtka, sve do kraja septembra. Letovi za Pulu obavljaće se od sredine juna do sredine septembra, utorkom i subotom. Saobraćaj prema Dubrovniku će se obavljati od sredine juna do kraja septembra, svake srede, petka i nedelje.

Najfrekventnije linije Jat-a biće za Amsterdam, Frankfurt, Diseldorf, Rim, Beč, Cirih, Moskvu, Pariz, London (Heathrow), Atinu, Skoplje, Sarajevo, Podgoricu i Tivat, pa će avioni nacionalnog avioprevoznika ka ovim destinacijama leteti najmanje jednom dnevno. Šest puta nedeljno leteće se za Berlin, Milano i Brisel, a pet puta za Stokholm, Larnaku i Istanbul. Četiri puta nedeljno Jat će leteti za Solun i Kopenhagen, tri puta nedeljno za Štutgart, London (Gatwick), Tel Aviv, Ohrid i Dubrovnik, dok će dva dva puta nedeljno Jat leteti za Geteborg, Heronu, Monastir, Split i Pulu.

U saradnji sa šest nacionalnih aviokompanija, putnici iz Srbije mogu da putuju prema šest evropskih destinacija, Adria Airways-om osam puta nedeljno do Ljubljane, Tarom-om šest puta za Bukurešt i LOT-om pet puta nedeljno za Varšavu. Jat u saradnji sa Austrian Airlines-om nudi još dvadeset tri leta nedeljno do Beča, a sa Alitalia-om još sedam letova za Rim, dok je sa Aeroflot-om omogućeno još sedam letova za Moskvu.

Do svih gradova u Evropi prema kojima Jat ne leti direktno, moći će da se stigne u kombinaciji sa drugim avioprevoznicima i to sa Alitalia-om, Austrian-om, British Midland-om, British Airways-om, Aeroflot-om, Air Berlin-om, LOT-om, Adria Airways-om, Tarom-om i Finnair-om.

Putnicima za Australiju, Novi Zeland, Bliski i Daleki istok i Indiju, Jat će ponuditi najpovoljnije veze u saradnji sa Emirates-om, Etihad Airlines-om, Singapur Airlines-om i SriLankan Airlines-om preko više evropskih gradova. Do Pekinga i Šangaja moći će da se stigne Aeroflot-om preko Moskve i Air China-om iz gradova u Evropi.

Veze za Severnu i Južnu Ameriku biće omogućene u saradnji sa kompanijom Alitalia preko Milana i Rima, LOT-om preko Varšave, kompanijama Virgin Atlantic i British Airways preko Londona, KLM-om preko Amsterdama, Austrian-om preko Beča, kao i Air Berlin-om preko aerodroma u Nemačkoj.

U Afriku putnici će moći da putuju iz Beograda kombinovanim letovima Jat -a i kompanija Alitalia, Austrian Airlines, Emirates i Ethiopian Airlines.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik