Pola milijarde evra "Fijat automobilima Srbije"

Bez autora
Jan 25 2011

Evropska investiciona banka će ove godine potpisati prvi ugovor o zajmu od 500 miliona evra za "Fijat" u Srbiji. Predstavnici EIB - a su prošle godine najavili mogućnost davanja zajma za modernizaciju i proširenje proizvodnih kapaciteta u fabrici "Fijat Automobili Srbija" u Kragujevcu."Fijat Automobili Srbija" su danas saopštili da će ukupan iznos investicija "Fijata" u Srbiji iznositi 940 miliona evra. U oktobru je samo godinu i po dana od početka proizvodnje, sa montažne linije sišao jubilarni 30.000 "punto klasik".

Pola milijarde evra "Fijat automobilima Srbije"Evropska investiciona banka će ove godine potpisati prvi ugovor o zajmu od 500 miliona evra za "Fijat" u Srbiji, najavio je danas šef regionalne kancelarije EIB za zapadni Balkan u Beogradu Andreas Beikos.

Predstavnici EIB - a su prošle godine najavili mogućnost davanja zajma za modernizaciju i proširenje proizvodnih kapaciteta u fabrici "Fijat Automobili Srbija" u Kragujevcu.

"Vaša vlada ima dobru viziju, što nas ohrabruje da to uradimo", rekao je Beikos na skupu "Gradimo zajedno - Upravljanje infrastrukturnim projektima u lokalnim samoupravama", u beogradskom hotelu "Hajat".

"Fijat Automobili Srbija" su danas saopštili da će ukupan iznos investicija "Fijata" u Srbiji iznositi 940 miliona evra.

U oktobru je, kako je navedeno, samo godinu i po dana od početka proizvodnje, sa montažne linije sišao jubilarni 30.000 "punto klasik", a u toku je renoviranje i modernizacija "Fijatove" fabrike u Kragujevcu, koja se prostire na 1,4 miliona kvadratnih metara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik