Potpisan ugovor o izgradnji Mahovljanske petlje

Bez autora
Mar 16 2010

Mahovljanska petlja je prvi objekat na autoputu Banjaluka - Doboj i ključni za autoput Banjaluka - Gradiška, predstavlja jednu od najznačajnijih komunikacija koja će RS otvoriti prema Evropi i svijetu. Dodik, koji je u Banjaluci prisustvovao potpisivanju ugovora o izgradnji Mahovljanske petlje između investitora i izvođača radova iz RS i Češke, rekao je novinarima da danas popodne putuje u Austriju gdje će razgovarati sa predstavnicima kompanije "Štrabag" o pripremnim radovima i početku izvedbenih radova na autoputu Banjaluka- Doboj. Kompaniju "Štrabag" podržali su i najznačajniji politički i drugi faktori Austrije sa kojima će, takođe, razgovarati kako bi pripremni radovi mogli ad počnu već 1. juna, a izvedbeni i izgradnja 1. jula i da bi ovaj posao bio okončan tokom ljeta ili rane jeseni.

Potpisan ugovor o izgradnji Mahovljanske petljePredsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas da Mahovljanska petlja, prvi objekat na autoputu Banjaluka - Doboj i ključni za autoput Banjaluka - Gradiška, predstavlja jednu od najznačajnijih komunikacija koja će RS otvoriti prema Evropi i svijetu.

Dodik, koji je u Banjaluci prisustvovao potpisivanju ugovora o izgradnji Mahovljanske petlje između investitora i izvođača radova iz RS i Češke, rekao je novinarima da danas popodne putuje u Austriju gdje će razgovarati sa predstavnicima kompanije "Štrabag" o pripremnim radovima i početku izvedbenih radova na autoputu Banjaluka- Doboj.

On je naglasio da su kompaniju "Štrabag" podržali i najznačajniji politički i drugi faktori Austrije sa kojima će, takođe, danas razgovarati kako bi pripremni radovi mogli ad počnu već 1. juna, a izvedbeni i izgradnja 1. jula i da bi ovaj posao bio okončan tokom ljeta ili rane jeseni.

"Čekaju nas obimni radovi pošto je riječ o najznačajnijim radovima koji se trenutno izvode u regiji. To je naš pokušaj odgovora na svjetsku ekonomsku krizu, jer samo tako obimni javni radiovi mogu da angažuju značajan dio privrede RS", rekao Dodik novinarima.

Osim predsjednika Vlade RS i ministra saobraćaja i veza RS Nedeljka Čubrilovića, potpisivanju ugovora o izgradnji Mahovljanske petlje prisustvovali su i ambasador Češke u BiH Tomaš Sunjog i šef Kancelarije Evropske komisije u Banjaluci Đulio Zani sa saradnicima.

Ugovor su u ime investitora potpisali predstavnici preduzeća "Autoputevi Republike Srpske", a u ime izvođača radova predstavnici konzorcijuma "OHL ŽS" iz češkog grada Brna i firme "Niskogradnja" iz Laktaša.

Mahovljanska petlja povezana je sa aerodromom u Mahovljanima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik